Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Atklāts skatu tornis un atpūtas vieta pie Durbes ezera

Silta, mierīga un saulaina pavasara diena – 18.aprīlis, kad Durbes ezerā pulcējušies lielie, baltie paugurknābju gulbji, bet pie Durbes ezera sanākuši interesenti ar vienu kopīgu mērķi – atklāt uzbūvēto skatu torni un labiekārtoto laukumu.

Durbes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Radzevičs uzrunāja klātesošos un iepazīstināja, kā no idejas tapusi interesanta, iedzīvotājiem tīkama un pieejama atpūtas vieta, izceļot Durbes ezera dabas vērtības.

Skatu tornis atrodas pusotru kilometru no Rīgas–Liepājas šosejas, un pie tā iespējams piekļūt, braucot pa Aisteres ceļu (V1202). Uzbūvētais skatu tornis slejas 10 metru augstumā, un no tā paveras plašs skats uz ezeru, tā apkārtni un Durbes pilsētu. Blakus skatu tornim veikta laukuma labiekārtošana – izveidots auto stāvlaukums, atjaunots ceļa posma virsmas segums. Labiekārtotajā laukumā uzstādīta tualete, trīs galdi un atkritumu urnas. Tualete un viens no galdiem piemērots personām ar kustību traucējumiem.

Uz skatu torņa atklāšanu bija ieradušies Durbes novada iedzīvotāji, interesenti no tuvākām un tālākām vietām, kā arī Ata Kronvalda Durbes pamatskolas 7. klases skolēni ar audzinātāju un Andreja Spāģa Dunalkas pamatskolas audzēkņi un skolotāji. Šajā dienā uz skatu torņa atklāšanu bija atbraukuši arī daži entuziasti – putnu vērotāji, kuri vēlējās iepazīt apkārtni un izmēģināt, ko tad var ieraudzīt no skatu torņa. Pasākumā kopā ar ornitologu Ritvaru Rekmani bija iespēja vērot ezera apkārtnē mītošos putnus un uzzināt daudz jauna gan par dažādām putnu sugām, gan to ligzdošanu un migrāciju.

Durbes ezerā mīt daudzas un dažādas putnu sugas, tāpēc šis skatu tornis ir lieliska vieta putnu vērošanai. No tā paveras plašs skats uz pašu ezeru un ar niedrēm aizaugušā ezera krastiem, ko pavasarī putni izmanto ligzdošanai. Šī labiekārtotā vieta ezera rietumu krastā ir izcila vieta mierīgai atpūtai. Šī sakārtotā un labiekārtotā vieta pie Durbes ezera noteikti kļūs par iecienītu atpūtas vietu.

Skatu torņa izbūve un atpūtas vietas labiekārtošana īstenota ar Interreg V–A Latvijas–Lietuvas sadarbības programmas 2014.–2020. gadam atbalstu projektā “Dabas tūrisms visiem (UniGreen)".

Sagatavojusi Gita Tauriņa,

Durbes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste