Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Burtnieku novadā veikta Valmiermuižas parka labiekārtošana

Burtnieku novada pašvaldība projektā "Dārzu tūrisma piedāvājuma dažādošana Igaunijā un Latvijā" ("Diversifying garden tourism offer in Estonia and Latvia") veikusi Valmiermuižas parka labiekārtošanu. Parkā iestādīti 299 ziedoši krūmi un puķes, lai atjaunotu vēsturisko Valmiermuižas parka krāšņumu, izveidoti arī jauni celiņi, izvietoti soliņi, norobežojošas barjeras un atkritumu urnas.

Valmiermuižas parks ir iecienīta kultūras un atpūtas vieta gan vietējiem, gan arī viesiem. Parka centrālais objekts ir Valmiermuižas pils tornītis, kas ir vienīgā autentiskā celtne, kas palikusi no kādreizējās Valmiermuižas pils. Senatnīguma elpu parkam rada arī vēsturiskais akmens mūra žogs ar vārtiem. Pēdējā desmitgadē Burtnieku novada pašvaldība veikusi dažādas aktivitātes parka attīstīšanā un pilnveidošanā, lai no jauna atklātu vēsturisko parka vērtību, kas tiek turpināts arī šajā projektā. Kad jaunie stādījumi ieaugsies un sāks krāšņi ziedēt, parks būs ne tikai vieta, kur iepazīt un aplūkot vēsturisko apbūvi, bet arī doties pastaigā jaunā kvalitātē, nesteidzīgi baudot apkārtni un dabas skaistumu.

Sestdien, 15. jūnijā, etnofestivāla “SVIESTS” ietvaros notiks dārza parka prezentācijas pasākums, kurā ikviens aicināts iepazīties ar parkā paveikto. Orientēšanās spēlē varēs uzzināt gan interesantus faktus par Valmiermuižas vēsturi, gan pievērst uzmanību dažādām detaļām, kuras ikdienā, pastaigājoties parkā, iespējams, apmeklētāji nepamana. Būs sagatavota arī augu atpazīšanas spēle un citas aktivitātes.

Projekta mērķis ir dažādot Igaunijas un Latvijas dārzu tūrisma piedāvājumu, radot pievilcīgu un ilgtspējīgu dārzu tūrisma produktu un pakalpojumu "Dārza pērles". Kopā ar vēl 17 partneriem no Latvijas un Igaunijas tiks izveidota maršruta karte un interneta vietne ar informāciju par dārziem un parkiem, kuri ir gatavi uzņemt apmeklētājus, iepazīstināt ar ainavu un augu dažādību. Dārzu īpašnieki piedalās apmācībās, lai pilnveidotu savas zināšanas par dārzu ainavu veidošanu, mārketinga aktivitāšu īstenošanu un viesu uzņemšanu.

Šis raksts atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

Sagatavojušas Elīna Rulle,

Burtnieku novada pašvaldības Attīstības projektu vadītāja,

un Edīte Stērste,

Burtnieku novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste