Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Annenieki–Jaunpils asfalts atklāts!

Godinot rudens saulgriežus, 29. septembrī Jaunpils pusē atzīmēja ražas novākšanu. Līdz ar Miķeļdienas tirgus lustēm un svinībām par godu Jaunpilī ieradās gan tuvi, gan tāli viesi, lai godam atzīmētu ilgi gaidīto notikumu – autoceļa Annenieki–Jaunpils (V1457) atklāšanas brīdi.

Asfalta atklāšana bija īsti svētki, jo bija ieradies kupls skaits iedzīvotāju un ciemiņu. Kaut gan diena solījās būt lietaina, par godu šim brīdim spīdēja saule.

Svinīgajā brīdī jaunpilniekus uzrunāja Saeimas deputāts novadnieks Uldis Augulis, ar kura gādību, esot satiksmes ministra amatā, šis sapnis tika piepildīts. Jaunpils ļaudis apsveikt bija ieradies Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns, kurš uzsvēra šā jaunā ceļa posma nozīmi un ērtu pārvietošanos ikdienā un aicināja jaunpilniekus braukt ciemos uz Dobeli. Sveicieniem pievienojās arī Annenieku pārvaldes vadītājs Guntis Šmīdlers. Par to, kā veicās ar ceļu būvniecību, pastāstīja SIA “Saldus ceļinieks” valdes priekšsēdētājs Gints Karols, uzsverot to, ka šim ceļa posmam bijusi īpaši stingra uzraudzība un darbi paveikti godam. Savukārt būvdarbu vadītājs Kaspars Siksna pateicās vietējiem iedzīvotājiem, uzņēmējiem un zemniekiem par atsaucību, pacietību un sapratni ceļa darbu laikā, atzīmējot, ka darbi ritējuši raiti un ir gandarījums par paveikto. Svinīgajā brīdī klāt bija arī "Latvijas valsts ceļu" Tukuma nodaļas pārstāve.

Jaunpils novada domes priekšsēdētāja Ligita Gintere pateicās visiem par ieguldīto darbu un paveikto, uzsverot to, ka sapnis nu ir piepildījies.

No Miķeļdienas tirgus bija atsteigušās "čigānietes" Silva un Gunta, kuras viesiem dāvināja rudens veltes un našķus un neslēpa savu prieku par to, ka asfalts nu ir gludāks nekā viņu vaigs jaunības dienās! Pirms svinīgās lentes griešanas jauno asfaltu ar “Slotu deju” tīru noslaucīja danču grupas “Bikstenieki” varen smuka meiča ar diviem jestriem dancotājiem.

Būvdarbi autoceļā Annenieki–Jaunpils (V1457) tika veikti posmā no 0,025. līdz 4,4. kilometram, kur tika izbūvēts šķembu un smilts pamats un ieklāts divu kārtu asfalta segums. Ceļš nu ir platāks un augstāks, kas veicinās tā ilgmūžību.

Būvdarbus veica SIA “Saldus ceļinieks”, un to kopējās izmaksas no valsts budžeta bija 2,9 milj. eiro ar PVN.

Sagatavojusi Baiba Rasa,

Jaunpils novada domes Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas vadītāja