Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Leģendu naktī aicina uz izzinošu ekspedīciju Preiļu parkā

Preiļu parkā Leģendu nakts notiks jau otro reizi, un ikviens aicināts doties izzinošā ekspedīcijā “Dižkoki – parka leģendu glabātāji”.

26. oktobrī plkst. 19 tiekamies pie Preiļu kapelas, lai vakara gaitā iepazītu Preiļu parku rudenīgās tumsas aizsegā! Parks tumsā ir īpašs, šajā naktī tajā atdzīvosies leģendas… Ar līdzi paņemtiem lukturīšiem un lāpām kopā dosimies pa naksnīgajiem parka celiņiem un uzzināsim, kādus noslēpumus glabā parka vecākie iemītnieki – dižkoki.

Ģērbieties silti, paņemiet līdzi lukturīti vai citu gaismas avotu, ņemiet aiz rokas bērnus vai vecākus, un tiekamies Leģendu naktī! Dosimies pa celiņiem un parka pļavu – padomājiet par atbilstošiem apaviem! Pasākuma noslēgumā sildīsimies pie karsta dzēriena tases.

Oktobra pēdējā sestdienā, šogad 26. oktobrī, visā Latvijā notiks Leģendu nakts pasākumi. Tas ir biedrības “Latvijas Piļu un muižu asociācija” organizēts pasākums, kad apmeklētājiem atdzīvosies nostāsti un vēsturiski fakti, kad piļu un muižu kultūras mantojumu varēs iepazīt daudzveidīgos un neierastos rakursos. Uz Leģendu nakts pasākumiem šogad aicinās 37 asociācijas biedri. Vairāk informācijas par citiem Leģendu nakts pasākumiem www.pilis.lv.

Sagatavojusi Iveta Šņepste,

Preiļu novada TIC vadītāja