Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ventspilī pārspēti līdzšinējie rekordi Būšnieku ezera dabas takas apmeklējumā

Ventspilī Būšnieku ezera dabas taka ar katru gadu kļūst par vienu no iecienītākajiem tūrisma objektiem Latvijā, šā gada sezonā sasniedzot 15 600 aktīvās atpūtas cienītājus.

Gleznaino Būšnieku ezera dabas taku iecienījuši arvien vairāk ārvalstu tūristu, kuri izvēlas izmantot aktīvās atpūtās iespējas Ventspilī, par to liecina arī augošais pieprasījums pēc atpūtas iespējām Būšnieku ezera laivu bāzē.

Intensīvākais dabas takas apmeklējums novērojams tieši vasaras siltākajos mēnešos – jūnijā, jūlijā un augustā, kad dabas taku apmeklēja teju 8600 apmeklētāju. Oktobris lietus un krusas veidā Ventspilī bija nokrišņiem bagātākais, kad mēneša laikā nolija 143 mm uz 1 m2, bet, spītējot laikapstākļiem, dabas taku apmeklēja 1211 pastaigu baudītāji. Salīdzinoši 2018. gadā dabas taku sezonas laikā apmeklēja 14 500 cilvēku.

Apmeklētāju intensitāti ik dienu reģistrē dabas takā izvietotais elektroniskais apmeklētāju skaitītājs, kas tiešajā laikā fiksē katru apmeklētāju. Elektroniskais skaitītājs ir novietots tā, lai netiktu pieskaitīti tādi dzīvnieki kā suņi, lapsas un citi ezera tuvumā mītoši dzīvnieki. Ierīces uzskaites joslas platums ir 8 metri, un tā veic uzskaiti ar infrasarkanā stara palīdzību.

Sagatavojusi Sigita Znotiņa,

Ventspils pašvaldības p/i “Komunālā pārvalde”

sabiedrisko attiecību speciāliste

Foto: P/i "Komunālā pārvalde” arhīvs