Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Pasākums “Latviešu karavīrs laikmeta griežos” Saldū

8. novembrī Saldu piepildīja stāsti, zināšanas, pieredze un emocijas pasākumā “Latviešu karavīrs laikmetu griežos”. Gan pasākuma dalībnieki, gan Saldus novada iedzīvotāji un viesi varēja apskatīt Nacionālo Bruņoto spēku, Valsts policijas, Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), Valsts robežsardzes dienesta ieroču un ekipējumu displejus, kā arī klātienē vērot Latvijas Gaisa spēku helikopteru.

Pasākuma dalībnieki divu dienu garumā aktīvi darbojās grupās, kur veica dažādus uzdevumus. Saldus Mūzikas un Mākslas skolas ēkā bija pavisam neparasts pasākums – “Dzīvā bibliotēka”, kur notika tikšanās ar biedrības “Latvijas Ģenerāļu klubs” biedriem un karavīriem, iepazīstot Nacionālo Bruņoto spēku ikdienu un darbu starptautiskajās misijās, kā arī vairāk uzzinot par Valsts un pašvaldības policijas, Rekrutēšanas centra, Jaunsardzes centra ikdienu. Savukārt Saldus novada domes priekšsēdētāja vietnieks Raivis Zīrups visas komandas gaidīja Saldus novada pašvaldībā, kur pasākuma dalībniekus iepazīstināja ar Saldus novadu orientēšanās spēlē.

Pasākumā “Latviešu karavīrs laikmeta griežos” Saldū tika turpināta koku stādīšanas tradīcija, kad Saldus novada pašvaldības, Latvijas Ģenerāļu kluba, VUGD, Latvijas Gaisa spēku, Latvijas Jūras spēku un Valsts robežsardzes pārstāvji, kā arī jaunatnes organizāciju – Latvijas skautu un gaidu centrālās organizācijas, biedrības “Latvijas mazpulki” un Jaunsardzes un informācijas centra – vadītāji simboliski iestādīja košumkrūmus Saldus pilsētā.

Viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots, skaidrojot šīs aizsāktās tradīcijas būtību, uzsvēra, ka koks – tā ir stabilitāte, tā ir nākotne. Un arī šoreiz, stādot kokus, tika domāts par nākotni. Koks vienmēr ar saknēm turas zemē, un arī mums jāturas ar visām saknēm savā zemē.

“Latviešu karavīrs laikmeta griežos” Saldū noslēdzās ar vienojošu lāpu gājienu. Pasākuma dalībnieki un novada iedzīvotāji vienojās kopīgā lāpu gājienā pa Saldus pilsētas ielām līdz O. Kalpaka laukumam, kur notika noslēguma pasākums. Muzikālos priekšnesumus sniedza Jūras spēku orķestris. Apsveikumu pasākuma “Latviešu karavīrs laikmetu griežos” dalībniekiem bija atsūtījis arī Valsts prezidents Egils Levits, izsakot pateicību katram pasākuma dalībniekam, kas piedalījās un iepazina Latviju, novadu vēsturi un cilvēkus, kā arī pauda gandarījumu, ka ikvienam pasākuma dalībniekam bija iespēja izprast savu vietu un lomu Latvijas attīstībā, uzzināt par savu un ģimenes lomu valsts tapšanā un stiprināšanā.

Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts svinīgi dāvāja ceļojošo lāpstu Ilūkstes novada pašvaldības pārstāvjiem, kuri nākamgad organizēs pasākumu “Latviešu karavīrs laikmeta griežos” Ilūkstē.

Sagatavojusi Zane Šteina,

Saldus novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste