Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Burtnieku novadā godināti izcilākie novadnieki un saņemta dāvana – ugunsdzēsēju auto

18. novembrī Matīšu Tautas namā tika sveikti konkursa “Burtnieku novada Lepnums 2019” laureāti, izceļot novadnieku sabiedriski nozīmīgākos darbus Burtnieku novada labā un tā attīstības veicināšanā. Pasākumā godināja piecus balvas “Burtnieku novada Lepnums” saņēmējus un izteica pateicību vairāk nekā 20 novadniekiem, kā arī priecājās par dāvanu no Vācijas –​ ugunsdzēsēju automašīnu.

Burtnieku novada brīvprātīgie ugunsdzēsēji bija parūpējušies par pozitīvu ziņu – no sadraudzības apriņķa Giterslo (Vācija) saņemta dāvinājumā ugunsdzēsības automašīna. Pasākumā Valmieras rajona Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības valdes priekšsēdētājs Egīls Kaužēns, svinīgi nododot automašīnas atslēgas Burtnieku novada pašvaldības vadībai, teica: “Arī mēs, laikiem cauri ejot, esam saglabājuši senās ugunsdzēsības tradīcijas – grūtā brīdī operatīvi, pirmajiem steigties tuvākajam kaimiņam, līdzcilvēkam palīgā. Lai varētu palīdzēt, mēs organizējam un piedalāmies mācībās. Šoreiz no mācībām Vācijā atvedām ne tikai jaunu pieredzi, bet arī automašīnu, kuru nododam Burtnieku novada pašvaldībai, lai novada brīvprātīgie ugunsdzēsēji nelaimes gadījumā varētu steigties palīgā un nodrošināt iedzīvotājiem nepieciešamo atbalstu.”

Pasākumā atskatījās arī uz aizvadīto desmitgadi Burtnieku novadā, prezentējot informatīvu videomateriālu par Burtnieku novada pašvaldības izglītības iestādēm, īstenotajiem investīciju projektiem, norisēm kultūras dzīvē un nevalstiskajās organizācijas, kā arī par uzņēmējdarbību novadā. “Latvija šogad svin 101. dzimšanas dienu, Burtnieku novads – desmito. Burtnieku novadā ar pieejamajiem resursiem, apvienojot sešu pagastu spēkus, esam paveikuši daudz labu un gaišu darbu. Ikvienā pagastā varam atskatīties uz to, kādi mēs bijām un kādi mēs esam tagad. Paveiktais nebūtu iespējams bez pašvaldības, iedzīvotāju un uzņēmēju sadarbības. Vēlos pateikties cilvēkiem, kuri šeit dzīvo, strādā, ir sabiedriski aktīvi, uztur kopienu un gādā par to, lai novads skanētu un izskanētu,” svētku uzrunā vēstīja Burtnieku novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edvīns Straume.

Ar videomateriālu iepazīties var ŠEIT.

Sagatavojusi Edīte Stērste,

Burtnieku novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste