Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Fotoizstāde “Kuldīgas ielu stāsti Latvijā”

Cik daudz mēs zinām, kādēļ citās pilsētās konkrēta iela nosaukta Kuldīgas vārdā? Pavisam Latvijā ir 14 (četrpadsmit!) pilsētas, kur ielas plāksnē un mājas adresē minēts Kuldīgas ielas nosaukums.

Par ielu nosaukumu izcelšanos kaimiņpilsētās, piemēram, Ventspilī, Liepājā, Aizputē un Skrundā, ir saprotams, bet kas kopīgs kādai ielai ar Kuldīgu un kāpēc šāds nosaukums dots ielām Rēzeknē un Līvānos – to pētīja gan vēsturnieki, gan Kuldīgas fotokluba “Divas upes” fotogrāfi, 2019. gada garumā veidojot dokumentāli pētniecisko fotoizstādi “Kuldīgas ielu stāsti Latvijā”.

Kuldīgas fotokluba "Divas upes" gada noslēguma dokumentāli pētnieciskās fotoizstādes “Kuldīgas ielu stāsti Latvijā” atklāšana notiks 4. decembrī plkst. 18 Kuldīgas Mākslas nama 3. stāva galerijā.

Paldies Kuldīgas, Tukuma, Saldus, Rēzeknes, Jūrmalas, Liepājas un Rīgas muzeju lieliskajiem darbiniekiem, īpaši Anitai Balodei un Agritai Ozolai.

Afišas dizains: Laura Vilerte.

Afišai izmantotas Sintijas Gredzenas un privāto arhīvu senās Kuldīgas ielas fotogrāfija Ventspilī.

Sagatavojis Artis Gustovskis,

Kuldīgas fotokluba “Divas upes” vadītājs