Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Par labāko jauno biznesa ideju Burtnieku novadā atzīta suņu apmācības skolas izveide

29. novembrī Matīšu Tautas namā norisinājās biznesa ideju konkursa “Ideja Burtnieku novadam” noslēguma pasākums. Ideju konkursā piedalījās seši biznesa plāni, kas noslēguma pasākumā tika arī aizstāvēti konkursa vērtēšanas žūrijas priekšā. Labāko ideju autori saņēma naudas balvas.

Pirmo vietu un konkursa galveno balvu 1000 eiro apmērā saņēma kinoloģes Lolitas Kaimiņas ideja par suņu skolas “Laimīgās ķepas” izveidi. Tajā ar pozitīvām metodēm apmācīs un socializēs suņus, kā arī izglītos saimniekus atbildīgā suņu turēšanā un audzināšanā.

Otro vietu un 900 eiro idejas realizācijai saņēma Anete Ādamsone, kura gatavo dažādas kūkas un makarūnus, konkursa laikā izveidojusi zīmolu “Uz kūko”. Lai attīstītu šo uzņēmējdarbību, viņa startēja ar ideju par eklēru, vējakūku un makarūnu gatavošanas meistarklasēm. Iegūtā balva tiks investēta telpu iekārtošanai Rencēnu pagastā, kur plānots gatavot konditorejas izstrādājumus un uzņemt meistarklašu dalībniekus.

Elīnai Karlivānei un Sandrai Melnalksnei-Trēziņai piešķirta dalītā 3. vieta un katrai idejas īstenošanai – 450 eiro. Fotogrāfe Sandra Melnalksne-Trēziņa prezentēja ideju par mājīgas fotostudijas labiekārtošanu Lizdēnos, lai varētu fotografēt ne tikai dabā, bet arī iekštelpās. Savukārt Elīna Karlivāne konkursā startēja ar ideju par aktīvo brīvdienu plānotāju, kas tiktu radīts, lai iedvesmotu un motivētu ģimenes pievērsties aktīvam dzīvesveidam, apgūt jaunus sporta veidus, kā arī atklāt jaunas aktīvās atpūtas iespējas.

Konkursā pasniedza arī divas veicināšanas balvas 100 eiro vērtībā. Vienu saņēma Gunita Gaile par atstarojošu vestu un jostu izgatavošanas ideju un zīmola “G-UNIT A’S” izveidi. Otru saņēma šuvēja Irēna Brence, kas vēlas uzsākt lielo izmēru apģērbu šūšanu sievietēm un vīriešiem.

Vērtēšanas komisijā darbojās Burtnieku novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītājs Valērijs Seilis, SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Valmieras biroja vadītāja Daiga Siliņa, uzņēmēja Silvija Reņģe, Burtnieku novada pašvaldības Tautsaimniecības un attīstības komitejas priekšsēdētājs Gatis Cukmacis, Vidzemes Uzņēmējdarbības centra vadītāja Laima Engere, biedrības “No Salacas līdz Rūjai” administratīvā vadītāja Ineta Būda un televīzijas kanāla “Re:TV” vadītāja Elīna Leimane.

Kā atzīst konkursa dalībnieki, biznesa plānu izveidē palīdzēja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra organizētās apmācības. Sešās tikšanās reizēs konkursa dalībniekiem bija iespēja attīstīt zināšanas, pieredzi un prasmes, kas nepieciešamas savas uzņēmējdarbības uzsākšanai vai attīstīšanai. Apmācību laikā dalībnieki devās arī pieredzes apmaiņas braucienos.

Biznesa ideju konkursu “Ideja Burtnieku novadam 2019” organizēja Burtnieku novada pašvaldība sadarbībā ar SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Valmieras un Valkas biroju, lai attīstītu uzņēmējdarbības prasmes, sniegtu biznesa ideju autoriem nepieciešamās zināšanas un sekmētu dzīvotspējīgu uzņēmumu veidošanos. Konkursa tematika ir jaunu produktu un pakalpojumu radīšana, kā arī jau esošo produktu un pakalpojumu attīstīšana Burtnieku novadā.

Sagatavojusi Edīte Stērste,

Burtnieku novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste