Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Tukuma novada domei jauns priekšsēdētājs – Normunds Rečs

8. janvārī tika sasaukta Tukuma novada domes ārkārtas sēde, kurā skatīja vairākus jautājumus, arī jautājumu par jauna domes priekšsēdētāja ievēlēšanu.

Līdzšinējā priekšsēdētāja Ērika Lukmana pilnvaras izbeidzās ar 8. janvāra domes sēdes atklāšanu. Sēdi vadīja domes priekšsēdētāja vietnieks Agris Zvaigzneskalns, kurš atbilstoši likuma “Par pašvaldībām” 25. panta otrajai daļai pildīja priekšsēdētāja pienākumus līdz nākamā domes priekšsēdētāja ievēlēšanai. Deputāte Guna Roze priekšsēdētāja amata kandidātam izvirzīja nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai/LNNK” biedru Normundu Reču, bet deputāts Artis Jomerts izvirzīja partijas “Tukuma pilsētai un novadam” biedru Modri Liepiņu.

Atklātā balsošanā ar desmit balsīm “par” un sešām balsīm “pret” par jauno Tukuma novada domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Normunds Rečs.

“Es apzinos, ka uzņemos smagu nastu, bet es šo nastu esmu gatavs vilkt ar visiem spēkiem, lai izdarītu tās lietas, kas nav atrisinātas. Man nav vienaldzīga Tukuma novada nākotne. Es ceru, ka arī šeit klātesošajiem tā nav vienaldzīga. Ir daudz neizdarītu un iekavētu darbu, daudzi lēmumi jāpieņem steidzami, bet esmu pārliecināts, ka mēs to izdarīsim un pieņemsim vislabākos iespējamos lēmumus Tukuma novada iedzīvotāju interesēs,” uzrunājot klātesošos, domes sēdes skatītājus un visus novadniekus, uzsvēra jaunais Tukuma novada domes priekšsēdētājs Normunds Rečs.

Līdzšinējais priekšsēdētājs Ēriks Lukmans Tukuma novada domē tika ievēlēts no partijas “Tukuma pilsētai un novadam” saraksta un par priekšsēdētāju strādāja no 2014. novembra līdz 2019. gada decembrim.