Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Šoruden sāks Mežaparka estrādes jaunizbūvēto telpu iekārtošanu

Pavasarī plānots izsludināt iepirkumu, lai pēc Skolēnu dziesmu un deju svētkiem rudenī varētu sākt Mežaparka estrādes iekštelpu iekārtošanu. Būvdarbus varētu veikt pusotra gada laikā un šajās telpās jau 2022. gadā rīkot pirmos pasākumus. Par to 29. janvārī sanāksmē par Mežaparka estrādes jaunizbūvēto telpu turpmāko izmantošanu informēja Rīgas domes  priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

O. Burovs uzsvēra, ka jādara viss, lai estrāde nestāvētu tukša un tai tiktu piesaistīti apmeklētāji. “Mēs iegūsim telpas vairāku tūkstošu kvadrātmetru platībā, ko varēs izmantot Dziesmu svētku muzeja ekspozīcijai, koncertiem, birojiem, semināriem, konferencēm un citiem pasākumiem. Jau tagad sāksim apzināt interesentus, kas vēlētos darboties šajās telpās, tāpat tupināsim konsultācijas ar visām ieinteresētajām pusēm par labākajiem telpu izmantošanas veidiem un iespējamo apsaimniekošanas modeli,” teica Rīgas domes priekšsēdētājs.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis norādīja, ka iegūtais telpu apjoms būs milzīgs un tas ir saprātīgi jāizmanto. “Ja tagad rīkosimies gudri, tās var būt ļoti labi pelnošas,” atzīmēja ministrs.

Arhitekti Juris Poga un Austris Mailītis sanāksmes dalībniekus informēja par pieejamajām telpu platībām un to iespējamo izmantojumu. Pagrabstāvu varētu paredzēt dziesmu svētku darbības nodrošināšanai, un tajā atrastos liela noliktava, ģērbtuves un tualetes. Pirmajā stāvā varētu būt 550 kvadrātmetru liela ekspozīciju telpa, 800 kvadrātmetru liela koru mākslas telpa un 550 kvadrātmetru liels multifunkcionāls bloks. Otrajā stāvā varētu atrasties divi 450 kvadrātmetru lieli biroju bloki, bet trešajā un ceturtajā stāvā biroju telpas vairāk nekā 1000 kvadrātmetru platībā. Estrādes ēkai paredzēta stiklota fasāde. Kā norādīja arhitekti, pirmais un otrais stāvs varētu būt publiski pieejami.

Netālu no estrādes paredzēts izveidot saimniecības pagalmu, kurā atrastos katlumāja, noliktavas, dzesētāji estrādes iekštelpām, garāža, darbnīcas, telpas darbiniekiem.

Sanāksmē piedalījās Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, kultūras ministrs Nauris Puntulis, arhitekti Juris Poga un Austris Mailītis, virsdiriģents Romāns Vanags, pasākumu rīkotāju un konferenču rīkotāju asociāciju pārstāvji, kā arī pārstāvji no Latvijas Nacionālā kultūras centra, Rīgas domes Īpašuma departamenta un pašvaldības uzņēmuma “Rīgas meži”.

Mežaparka Lielās estrādes atjaunošana sākās 2016. gada 11. martā, kad Rīgas pašvaldība un Kultūras ministrijas Latvijas Nacionālais kultūras centrs parakstīja līgumu ar Jura Pogas un Austra Mailīša arhitektu birojiem par būvprojekta izstrādi. Mežaparka Lielās estrādes pirmais atjaunošanas posms – jauna skatītāju lauka izbūve – tika īstenots līdz 2018. gadā 7. jūnijam pirms XXVI Vispārējiem latviešu dziesmu un XVI deju svētkiem.

Otrais atjaunošanas posms – jaunas estrādes būvniecība – tiks pabeigts līdz 2020. gada 18. jūnijam pirms XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem. Pēdējo posmu ir plānots pabeigt līdz 2023. gadam, kad Dziesmu un deju svētki atzīmēs 150. gadadienu.

Sagatavojis Mārtiņš Vilemsons,

Rīgas domes

Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinators