Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Gulbenē notiks Vidzemes mākslinieku izstāde

Vidzemes reģiona mākslinieku tradicionālā izstāde šogad notiks maijā Gulbenē.

Vidzemes mākslinieku tikšanās kopīgā pavasara izstādē ir kļuvusi par iedvesmojošu tradīciju: tās mājvieta bijusi Madonā, Cēsīs, Valmierā, Siguldā, Alūksnē, Valkā, Limbažos, un šogad tā būs Gulbenē.

“Rīdzinieki saka – tālu, alūksnieši domā – tepat. Ģeogrāfi teic, ka 145 metri virs jūras līmeņa, gulbenieši domā: kur tad jūra? Tomēr ūdens mums ir: Gulbenes novadā ir saskaitīti 98 ezeri, ezeriņi, upes un upītes. Gauja, kas mūsu pusē ir pavisam citāda nekā Cēsīs vai Siguldā, ir bijusi akvareļu meistara Jāņa Brektes iemīļota makšķerēšanas vieta,” tā gulbenieši.

Suminot leģendārā meistara novadnieka Jāņa Brektes 100 gadu jubileju un atceroties viņa gleznotos Vecrīgas skatus, šāgada izstādes tēma ir “Pilsēta”, un tā var tikt interpretēta visplašākajā veidā – kā vide, ideja, realitāte, portrets, notikums, sajūta, doma vai krāsa.

Katrs mākslinieks izstādei drīkst iesniegt vienu vai divus atsevišķus mākslas darbus vai vienu darbu komplektu, sēriju vai ciklu. Iesniegtajiem mākslas darbiem jāiekļaujas izmēros līdz 140 x 200 x 140 cm; par izmēriem, kas pārsniedz noteikto, māksliniekam individuāli jāvienojas ar izstādes konsultantiem. Iesniegtajiem mākslas darbiem jābūt tapušiem laikā no 2017. līdz 2020. gadam.

Pieteikšanās izstādei atvērta līdz 1. aprīlim (ieskaitot) elektroniski: https://ej.uz/qxjs.

Izstādē, kas notiks no 1. līdz 31. maijam, aicināti piedalīties profesionāli mākslinieki, kas dzīvo un strādā Vidzemes reģionā. Tajā eksponēs glezniecības, grafikas, tēlniecības, keramikas, metāla, ādas, stikla, tekstila un citās tradicionālās tehnikās veidotus darbus, kā arī foto, video un autortehnikās veidotus darbus.

Vidzemes mākslinieku darbi būs apskatāmi Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā un Vecgulbenes muižas Sarkanajā pilī. Izstādi atklās 1. maijā plkst 14 Vecgulbenes muižas lielajā zālē Gulbenē, Brīvības ielā 18.

Izstādi rīko Gulbenes novada Kultūras pārvalde sadarbībā ar Gulbenes novada Vēstures un mākslas muzeju un Gulbenes Mākslas skolu.

Sagatavojusi Evita Aploka,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste