Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Aicina pieteikt pretendentus balvai “Cilvēka izaugsmei”

Latvijas Pilsoniskā alianse sadarbībā ar ASV vēstniecību Latvijā līdz 15. jūnijam izsludinājusi pieteikšanos balvu konkursam “Cilvēka izaugsmei”, kurā tiek godināti cilvēki, organizācijas un uzņēmumi, kuri atraduši veidus, kā palīdzēt citiem, kas nonākuši grūtībās, celt apkārtējo cilvēku dzīves kvalitāti un Latvijas labklājību: mēs vēlamies pateikties viņiem par nesavtīgo ieguldījumu sabiedrības labā un dalīties ar šiem labajiem darbiem plašāk.

Šogad jau septīto reizi teiksim īpašu paldies tiem cilvēkiem, organizācijām un uzņēmumiem, kuru pasaules uztveres un darba pamatā ir vairot labo, attīstīt ko jaunu, veicināt cilvēku un Latvijas izaugsmi. Sešu gadu laikā esam pasnieguši jau 24 balvas, izgaismojot cilvēku un organizāciju labos darbus. Balvu laureātu vidū ir bijušas tādas personas kā “Eņģeļa pasta” izveidotāja Līga Uzulniece, Liepājas Neredzīgo biedrības Valdes priekšsēdētājs Māris Ceirulis, ģimeņu psiholoģiskā atbalsta centra LĪNA vadītāja Vita Kalniņa, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrība, Swedbank Latvia un citi pašaizliedzīgi cilvēki, organizācijas un uzņēmumi, kam rūp sabiedriskais labums. Ar visiem konkursa laureātiem iespējams iepazīties arī konkursa oficiālajā vietnē www.cilvekaizaugsme.lv.

"Amerikas Savienoto Valstu vēstniecībai ir pagodinājums arī šogad atbalstīt balvu “Cilvēka izaugsmei”. Mēs esam pateicīgi Latvijas Pilsoniskajai aliansei par darbu, organizējot balvu konkursu, kas godina latviešus, kuri sabiedrībā rada pārmaiņas. Šis ir īpaši svarīgs laiks, lai izceltu apbrīnojamo darbu, ko veic Latvijas iedzīvotāji, kuri kalpo līdzcilvēkiem un nostāda sabiedrības vajadzības pāri savām. Tāpēc aicinu ikvienu izvirzīt cilvēkus vai organizācijas, kas būtu šo balvu pelnījušas,” saka ASV vēstnieks Latvijā Džons L. Kārvails.

Arī Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga rosina izcelt Latvijas iedzīvotāju labos darbus un iniciatīvas: “Latvijas lielākā bagātība ir tās cilvēki, par ko varam pārliecināties ik dienu: nepieciešams tikai atrauties no ikdienas steigas, palūkoties apkārt, un esmu pārliecināta, ka ieraudzīsiet sev tuvumā kādu cilvēku, organizāciju vai uzņēmumu, kas ar savu darbu ir palīdzējis līdzcilvēkiem, padarot to dzīves kvalitāti daudz labāku. Pateicoties šādiem cilvēkiem, jau septīto gadu īstenojam balvu “Cilvēka izaugsmei”, lai varam izcelt labo, kas notiek mums blakus, un pateiktu īpašu paldies tiem līdzcilvēkiem, kuri, pašaizliedzīgi darbojoties, ir padarījuši Latviju par vēl labāku vietu, kur dzīvot.”

Pieteikumus nominācijām iespējams pieteikt četrās kategorijās:

* Par sociālo atbildību – par izciliem sasniegumiem sabiedrības attīstībā, darbu sabiedrības labā, tai dāsni atvēlot laiku, zināšanas, finanšu vai organizatoriskos resursus;

 Par izcilu ieguldījumu izglītībā – par izglītības, mācību kvalitātes un pieejamības veidošanu iedzīvotājiem jebkurā dzīves posmā;

* Par izcilu ieguldījumu veselībā un labklājībā – par veselīga dzīvesveida veicināšanu, indivīda un sabiedrības veselības un labklājības atbalstīšanu un uzlabošanu, kā arī nevienlīdzības mazināšanu veselības aprūpes jomā;

* Par izcilu ieguldījumu Latvijas nākotnē – par bērnu un jauniešu labklājības, veselīgas attīstības sekmēšanu, mīlošas, stabilas aprūpes nodrošināšanu, ieskaitot ārpusģimenes aprūpi.

Pieteikums balvu konkursam jāiesniedz elektroniski, aizpildot anketu https://ej.uz/5wbz līdz 15. jūnijam, iekļaujot informāciju par balvas pretendentu, pretendenta iniciatīvas aprakstu, mērķi un rezultātu.

Pēc anketu apkopošanas žūrija izvērtēs saņemtos pieteikumus, un 24. septembrī svinīgā ceremonijā notiks konkursa uzvarētāju apbalvošana: katrs balvas laureāts saņems tēlnieces Olgas Šilovas veidoto skulptūru “Asns” un goda diplomu.

Par balvu “Cilvēka izaugsmei Latvijā”

Balva “Cilvēka izaugsmei” tika dibināta 2014. gadā ar mērķi akcentēt cilvēka izaugsmi jeb tautas attīstību (human development), lai atbildētu uz negatīvām demogrāfiskām tendencēm, kā, piemēram, iedzīvotāju skaita sarukumu, augstu ienākumu nevienlīdzību, pazeminātu iedzīvotāju veselības stāvokli un augstu bērnu institucionālās aprūpes īpatsvaru. Balvas mērķis ir sekmēt iniciatīvas, kas palīdz mazināt nevienlīdzību un veicina cilvēka izaugsmi. Sīkāk: www.cilvekaizaugsme.lv; Facebook lapa: balva Cilvēka izaugsmei.

Par Latvijas Pilsonisko aliansi

Latvijas Pilsoniskā alianse ir neatkarīga bezpeļņas nevalstiskā jumta organizācija, kuras mērķis ir stiprināt pilsonisko sabiedrību Latvijā, atbalstot Latvijas nevalstisko organizāciju kopējās intereses un veidojot labvēlīgu vidi biedrību un nodibinājumu darbībai. Latvijas Pilsoniskā alianse apvieno 126 biedrus, kas pārstāv aptuveni 70 000 privātpersonu. Sīkāka informācija: www.nvo.lv.

Par ASV vēstniecību Latvijā

Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Rīgā ir ASV diplomātiskā pārstāvniecība Latvijā. ASV vēstnieka Džona L. Kārvaila vadībā vēstniecība skaidro un pārstāv ASV valdības un tās pilsoņu pozīciju par divpusējiem un daudzpusējiem politikas, ekonomikas un sociālajiem jautājumiem, strādā, lai nodrošinātu drošību un labklājību ASV pilsoņiem Latvijā, izsniedz vīzas Latvijas un citu valstu pilsoņiem un veicina kultūras un izglītības apmaiņu starp ASV un Latviju. Vēstniecība arī veicina ASV eksportu uz Latviju, atbalsta atvērtos tirgus un palīdz ASV uzņēmumiem darboties Latvijā un Eiropas Savienībā.

Papildu informācijai:

Anita Urkauska,

Latvijas Pilsoniskās alianses

sabiedrisko attiecību vadītāja

tālrunis: 24245580

e-pasts: anita.urkauska@nvo.lv