Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Apmeklētājiem tiek atvērta visa Āraišu ezerpils Arheoloģiskā parka āra teritorija

20. maijā apmeklētājiem tiek atvērta visa Āraišu ezerpils Arheoloģiskā parka āra teritorija, kur var uzņemt nelielas grupas un pakāpeniski likt klāt jaunas programmas. Teritorijā ir iespēja apskatīt kultūrvēsturisko objektu “Ezerpils”, viduslaiku pilsdrupas, Meitu salu ar akmens un bronzas laikmeta mājokļu paraugiem, pieejamas piknika vietas, šūpoles, kafija, WC, velo pumpis un kartes ar apkārtnes velomaršrutiem un tūrisma informācija par apkārtni. Tuvumā atrodas arī citi apskates objekti – Āraišu baznīca un vējdzirnavas, kā arī haskiju suņu saimniecība.

Āraišu ezerpils Arheoloģiskais parks būs atvērts no trešdienai līdz svētdienai no plkst. 11 līdz 19, savukārt pirmdien un otrdien tas būs slēgts.

Teritorijā tiek ievēroti visi Covid-19 šābrīža ārkārtējās situācijas noteikumi. Vairākās vietās izvietoti roku dezinfekcijas līdzekļi. Ezerpilī ir noteikts pārvietošanās maršruts, ievērojot 2 metru distanci, vienlaicīgi tur var atrasties ne vairāk kā desmit cilvēki, plūsma tiks kontrolēta. Pārējā Arheoloģiskā parka teritorijā var pārvietoties brīvi, ievērojot 2 m distanci. Virsmas, kur iespējama saskare ar rokām, tiek dezinficētas pēc noteikta grafika.

Iesākām biļetes iegādāties internetā bezrindas.lv, ietaupot laiku un Covid-19 izplatības laikā samazinot savstarpējo kontaktu. Biļešu tirdzniecībai tiek nodrošināta arī kase, kur ir iespēja norēķināties gan ar karti, gan skaidru naudu.

Aktuālākajai informācijai aicinām sekot līdzi mājaslapā www.araisi.com, kā arī sociālajā vietnē www.facebook.com/AraisuEzerpils.

Sagatavojusi Anete Eglīte,

Amatas novada Tūrisma un Āraišu ezerpils nodaļas

sabiedrisko attiecību un komunikācijas speciāliste

Foto: Mikus Herbsts