Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Reģioni ir svarīgi inovācijai, inovācija – reģioniem

Atzīmējot maijā Eiropas dienu, Vidzemes plānošanas reģions apkopojis nozīmīgākos sasniegumus un projektu idejas, kas pēdējo gadu laikā īstenotas Vidzemes reģionā, izmantojot Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Vidzemnieki uzskata, ka tā ir ne tikai iespēja, bet arī pienākums optimāli izmantot tos resursus un iespējas, ko sniedz dalība Eiropas Savienībā.

Kopš Vidzemes plānošanas reģions uzsācis starptautisku projektu īstenošanu, attīstīts plašs sadarbības tīkls, kas aptver 232 partnerorganizācijas 28 valstīs. Ievērojamais kontaktu loks ļāvis veiksmīgi īstenot projektus, izmantojot piekļuvi plašām zināšanām un pieredzei.

Inovācijai Vidzemē ir īpaša loma, un tā reģionālās attīstības dienaskārtībā ieņēmusi galveno lomu. Reģioni ir inovācijai svarīgi, tāpat kā inovācija reģioniem. Katra iecerētā un īstenotā ideja Vidzemē nes līdzi jauninājumus, tiecas pēc izcilības un unikalitātes, un tā visa centrā – mūsu cilvēki.

Aicinām iepazīties ar VIDZEMES PLĀNOŠANAS REĢIONA STARPTAUTISKO ZIŅU LAPU (angļu valodā):

* Vidzemes inovāciju nedēļa – lai saprastu inovāciju (video);

* kāpēc bioekonomika un mazie un vidējie uzņēmumi ir svarīgi attīstības virzītājspēki reģionos;

* iepazīsties ar attālo lauku teritoriju izaicinājumiem un risinājumiem, kas ļauj saglabāt vietējo mobilitāti (t. sk. transports pēc pieprasījuma);

* energoefektivitāte – iespējama, ja rīkojas kopā;

* meklējam inovācijas arī sociālajā jomā;

* mūžizglītības un darba tirgū balstītas izglītības nozīme reģiona attīstībai un ekonomikas izaugsmei.

Sekojiet līdzi mūsu jaunumiem www.vidzeme.lv un http://innovation.vidzeme.lv,  kā arī www.facebook.com/VidzemesPlanosanasRegions!

Sagatavojusi Anita Āboliņa,

Vidzemes plānošanas reģiona

sabiedrisko attiecību speciāliste

Vidzemes PR starptautiskā Ziņu lapa