Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Spēļu industrijas kopiena Latvijā kļūst aizvien aktīvāka

Latvija spēļu izstrādes industrija gūst aizvien lielāku popularitāti, līdz ar to pieaug arī veiksmīgo spēļu izstrādes uzņēmumu un neatkarīgo izstrādātāju skaits. Ar mērķi veicināt spēļu izstrādes industrijas attīstību un sniegt atbalstu spēļizstrādes speciālistiem neatkarīgi no pieredzes un zināšanu līmeņa apkopti informācijas kanāli un pasākumi industrijas pārstāvjiem.

Ventspils Digitālais centrs īsteno projektu “Baltijas spēļu izstrādes industrija – stiprinot reģionālo attīstību” ar mērķi popularizēt spēļu industriju Ventspilī un Latvijā. Šobrīd tiek realizētas spēļu industrijas attīstības stratēģijas aktivitātes, kas izstrādātas iepriekšējos projekta posmos. Galvenās projekta aktivitātes vērstas izglītības attīstības un kopienas veidošanas virzienos. Ņemot vērā salīdzinoši nelielo, taču aktīvo spēļu izstrādātāju kopienu Latvijā, Ventspils Digitālais centrs aicina interesentus izmantot Latvijas spēļu industrijas piedāvātos informācijas kanālus.

Ne vien spēļu izstrādes industrijas speciālisti, bet arī entuziasti aicināti sekot līdzi Latvijas spēļu industrijas jaunumiem Latvijas Spēļu Izstrādātāju asociācijas (GameDev) mājaslapā www.gamedev.lv  un organizācijas platformā www.meetup.com vai sekot organizācijai sociālajos tīklos Facebook, Twitter, draugiem.lv profilos “gamedevlv” un uzzināt par gaidāmajiem Latvijas spēļu industrijas pasākumiem un aktualitātēm.

Latvijas Spēļu Izstrādes pasākumos iespējams piedalīties attālināti, kā arī skatīties arhīvu. GameDev YouTube lapā www.adre.se/gamedev iespējams skatīties tiešraides no asociācijas ikmēneša “Meetup” pasākumiem un gada konferencēm vai skatīties arhīvu un citu Latvijas izstrādātāju veidotos materiālus.

Tie, kuri meklē palīdzību vai darbu spēļizstrādes industrijā un vēlas uzzināt par aktualitātēm, aicināti pievienoties Gamedev.lv Facebook grupai www.adre.se/fboogrupa , kas veidota, lai Latvijas spēļu izstrādātāji un interesenti varētu dalīties ar sev svarīgo informāciju saistībā ar spēļu izstrādi. Šeit ir iespēja paziņot par spēļu izstrādes projektiem un jaunumiem, meklēt un piedāvāt darbu, mentorus un komandas biedrus, lasīt un ievietot interesantu informāciju, kas spētu palīdzēt un ieinteresēt Latvijas izstrādātājus un entuziastus.

Savukārt aktuālo informāciju par kaimiņvalstu spēļu industriju un kontaktus, kā arī iespējas Baltijas valstīs iespējams atrast Baltijas spēļu izstrādātāju Facebook lapā Baltic Game Developerswww.adre.se/bgd.

Spēļu izstrādātāji aicināti arī sekot Latvijas Facebook grupām www.adre.se/godot (Godot) vai www.adre.se/unitylv (UnityLV), kur iespējams atrast domubiedrus, ar kuriem apspriest šo dziņu pieejamās iespējas vai risinātu neskaidrus jautājumus.

Latvijas Spēļu Izstrādes asociācija izveidojusi arī gamedev.lv Diskord serveri – www.adre.se/discord, kur pulcējas spēļu izstrādātāji no visas Latvijas un runā par dažādām tēmām, piemēram, programmēšanu, dzelžiem, spēļu mākslu un dizainu. Vietnē pieejami dažādu tēmu kanāli, interesenti aicināti apskatīt #game-jams un #jobs kanālus, kā arī parādīt savus veikumus #showcase kanālā.

Attīstīt savas prasmes un pārbaudīt spējas strādāt komandā iespējams RockNight studijā. Katru nedēļas nogali tiek rīkots 3 stundu spēļu izstrādes maratons tiem, kam nav daudz laika, bet ir vēlme izaicināt un pilnveidot sevi. Vairāk informācijas TriJam mājaslapā – www.adre.se/trijam.

Iepazīties ar Latvijas Spēļu industrijas spilgtākajiem notikumiem un Latvijas spēļu izstrādes industrijas speciālistu intervijām var vietnē www.strazdina.lv.

Speciālisti, kas vēlas publicēt informāciju par industrijas aktualitātēm Latvijas Spēļu Izstrādātāju asociācijas kanālos, to iespējams izdarīt vienkārši – aizpildot šo formu: www.adre.se/forma.

Sagatavojusi Kristīne Bergmane-Korāte,

Ventspils Digitālā centra

mārketinga speciāliste