Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Liepājā arī šogad plīvos četri Zilie karogi

Trijās oficiālajās Liepājas peldvietās un Jahtu ostā 26. maijā tika pacelts Zilais karogs, kas visā pasaulē tiek uzskatīts par populārāko un atzītāko ekosertifikātu, apliecinot atbilstību augstākajiem vides apsaimniekošanas, drošības un kvalitātes kritērijiem.

Liepājā Zilais karogs šovasar jau 19. gadu plīvos pludmalē pie Glābšanas stacijas, desmito reizi pludmalē dienvidrietumu rajonā, sesto reizi atpūtas kompleksā “Beberliņos”, kā arī jau 13. reizi karogs tiks pacelts arī Jahtu ostā, kas šogad ir vienīgā jahtu osta Latvijā, kura saņēmusi šo vides novērtējuma sertifikātu.

Klātesot par sertifikāciju atbildīgā Vides izglītības fonda vadītājam Jānim Ulmem, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājam Jānim Vilnītim un priekšsēdētāja vietniekam Gunāram Ansiņam, simboliski Zilais karogs tika pacels karogmastā pludmalē pie Glābšanas stacijas.

“Būtiskākais apliecinājums tam, ka Liepājas pludmales ir sakārtotas un piemērotas vietas atpūtai, ir liepājnieki un pilsētas viesi, kuri izvēlas baltajās smiltīs un tik dažādajos jūras vaibstos izdzīvot un pavadīt lieliskus atpūtas brīžus gan ģimenes, gan draugu lokā. Taču arī Zilā karoga pacelšana pludmalēs ir svarīgs apstiprinājums tam, ka ūdens kvalitāte, drošība krastā un uz ūdens, kā arī vides labiekārtojums mūsu pludmalēs ir augstā līmenī,” atzinīgi vērtē Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis.

Zilais karogs ir pasaules populārākais tūrisma ekosertifikāts, kas balstīts uz stingriem kritērijiem un apliecina atbilstību vides kvalitātes uzturēšanas un ilgtspējīgas attīstības prasībām, garantējot gan atbildīgu teritorijas apsaimniekošanu un dažādu pakalpojumu pieejamību, gan arī drošas atpūtas iespēju sakoptā vidē. Oficiālās peldsezonas laikā peldvietās tiek veikti ūdens kvalitātes mērījumi, un, iesaistoties Zilā karoga programmā, pašvaldība ik gadu īsteno arī vides izglītības un sabiedrības līdzdalību veicinošas iniciatīvas, kas šajā sezonā tiks plānotas, ņemot vērā valstī izsludinātās prasības attiecībā uz pulcēšanās ierobežošanu.

Par Liepājas pludmales apsaimniekošanu ik vasaras sezonu gādā pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde”, kas nodrošina peldvietas labiekārtojumu, pieejamību un uzturēšanu, kā arī uzrauga peldētāju drošību uz ūdens. Atpūtas vietas “Beberliņi” apsaimniekošana uzticēta pašvaldības aģentūrai “Nodarbinātības projekti”, savukārt Liepājas Jahtu osta kopš 2015. gada ir Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes pārraudzībā.

Kopumā Latvijā šogad Zilais karogs plīvos 13 peldvietās un vienā jahtu ostā, savukārt visā pasaulē Zilais karogs ir piešķirts vairāk nekā 4600 peldvietām, jahtu ostām un tūrisma kuģu operatoriem 50 pasaules valstīs. Zilo karogu Latvijā piešķir Vides izglītības fonds, kas dibināts ar mērķi veicināt ilgtspējīgu attīstību ar vides izglītības palīdzību. Fonda pamataktivitātes ir saistītas ar pasaules vadošās vides izglītības organizācijas “Foundation for Environmental Education” programmu īstenošanu Latvijā.

Sagatavojusi Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas

Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļa