Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Vides pieejamības pašnovērtējums valsts un pašvaldību iestādēs

Lai novērtētu valsts un pašvaldību institūciju ēku vides un informācijas pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti, Labklājības ministrija (LM) uzsākusi vides un informācijas pieejamības pašnovērtējuma īstenošanu valsts un pašvaldību iestādēs. Tas tiek veikts, lai palielinātu sabiedrībai pieejamo pakalpojumu un publisko ēku skaitu. Pieejams pakalpojums veidots atbilstoši iekļaujošā dizaina principiem un ir pieejams visām sabiedrības grupām, arī personām ar invaliditāti. Pieejamā ēkā cilvēks ar invaliditāti var ne tikai saņemt pakalpojumu, bet arī strādāt vienlīdzīgi ar citiem.

LM ir aicinājusi visas valsts un pašvaldību iestādes nominēt speciālistus, kuri veiks vides un informācijas pašnovērtējumu savās institūcijās. Jūnijā ministrija plāno īstenot nominēto speciālistu apmācību pašnovērtējuma metodikas kvalitatīvai piemērošanai. Savukārt vides un informācijas pieejamības pašnovērtējums valsts un pašvaldību ēkās iestādēm būs jāveic līdz 20. oktobrim. Plānots, ka valsts un pašvaldību institūciju īpatsvars, kuras piedalījušās publisko ēku vides un informācijas pieejamības novērtēšanā, līdz 2021. gada beigām sasniegs 70%.

LM ir atbildīga par Plāna pieejamas vides veidošanai Latvijā 2019.–2021. gadam īstenošanu, kurā paredzētas dažādas darbības pieejamības veicināšanai, tai skaitā vides pieejamības izvērtēšana. Ministrija koordinē plāna izpildi, taču, ņemot vērā, ka tas skar visas personu ar invaliditāti dzīves jomas, ikviena ministrija ir atbildīga par tās nozarē nepieciešamo darbību īstenošanu. Plānā noteikto uzdevumu izpildē ir vajadzīga koordinēta sadarbība starp ministrijām, lai pilnveidotu valsts un pašvaldību ēku un pakalpojumu vides un informācijas pieejamību.

Vides pieejamības pašnovērtējuma anketa ir pieejama šeit: http://sf.lm.gov.lv/lv/vienlidzigas-iespejas/2014-2020/pasnovertejums/.

Sagatavojis Egils Zariņš,

Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas

sabiedrisko attiecību speciālists