Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Valmierā noslēgusies brīvpusdienu piegāde skolēniem

Līdz ar 2019./2020. mācību gada beigām 29. maijā noslēdzās ārkārtējās situācijas laikā uzsāktā silto brīvpusdienu piegāde Valmieras pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu audzēkņiem.

Brīvpusdienu piegādes laikā pie skolēniem nonākušas 42 529 siltas pusdienu maltītes. Skolēnu brīvpusdienu piegādes pirmajā dienā skolēni, kuru vecāki sākotnēji atsaucās Valmieras pilsētas pašvaldības aicinājumam par pusdienu piegādi ārkārtējās situācijas laikā, kad notika attālinātas mācības, saņēma 745 porcijas. Augot pieprasījumam, palielinājās arī pusdienu porciju skaits – piegādes periodā vienas dienas laikā sasniegtais lielākais piegādāto porciju skaits bija 1100, savukārt noslēdzošajā dienā pie skolēniem nonāca 1022 porcijas.

Skolēnu brīvpusdienu piegādi un izdali kopš 30. marta 12 piegādes maršrutos 313 piegādes punktos ar mikroautobusiem veica Valmieras Bērnu sporta skolas, Valmieras Gaujas krasta vidusskolas–attīstības centra, Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas, Valmieras Valsts ģimnāzijas un Valmieras 5. vidusskolas skolu nozīmētie darbinieki, kopā mērojot aptuveni 5740 kilometru.

“Brīvpusdienu piegāde skolēniem tika organizēta, lai atbalstītu ģimenes un kaut nedaudz atvieglotu viņu ikdienu ārkārtējās situācijas laikā, kad mācību process notika attālināti un vecākiem bija vairāk jāiesaistās mācību vielas skaidrošanā, jānodrošina bērnu uzraudzība un vienlaikus jāturpina darba gaitas. Skolēnu brīvpusdienu piegādes veikšana un plānošana ir unikāls atbalsta projekts un līdz šim apjomīgākā piegāde, ko pašvaldība ir izpildījusi, kas nebūtu iespējama bez saliedēta komandas darba. Pateicos SIA “Kantīne B” kolektīvam, kas nodrošināja skolēniem gardas pusdienas, skolu personālam, kas veica porciju piegādes un izdali, Valmieras pilsētas pašvaldības Attīstības pārvaldes Pilsētplānošanas nodaļai par maršrutu un piegādes punktu plānošanu un izveidi, Valmieras Izglītības pārvaldei par saziņu ar skolēniem un vecākiem porciju piegādes kārtības skaidrošanā un piegādes adrešu apzināšanā un aktualizēšanā, protams, arī skolēniem un vecākiem paldies par precizitāti un sadarbību, saņemot pusdienas,” lielo ieguldīto darbu novērtējot, pateicību pauž Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Skolēnu brīvpusdienu piegāde tika veikta Valmieras pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu 1.–6. klašu skolēniem, 7.–9. klašu skolēniem no trūcīgu vai maznodrošinātu daudzbērnu ģimenēm, kā arī projektā “PuMPuRS” iesaistītajiem skolēniem.

Sagatavojusi Liene Pinne,

Valmieras pilsētas pašvaldības

Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas

sabiedrisko attiecību speciāliste