Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Balvu novada pašvaldība atbalsta topošos uzņēmējus

Lai veicinātu uzņēmējdarbības vides attīstību Balvu novadā, sekmējot jaunu uzņēmumu veidošanos, darbvietu rašanos, preču un pakalpojumu noietu, prioritāri atbalstu sniedzot inovatīvām un sociāli atbildīgām idejām, Balvu novada pašvaldība jau trešo gadu rīko konkursu “Esi uzņēmējs Balvu novadā!”.

Biznesa ideju konkursa īstenošanai no Balvu novada pašvaldības kārtējā gada budžeta līdzekļiem, 2020. gadā tie ir 6000 eiro, tiek piešķirts grants, nosakot vienam konkursa pretendentam maksimālo pieejamo neatmaksājamo atbalsta summu ne vairāk kā 2000 eiro. Granta pretendentam ir jānodrošina līdzfinansējums vismaz 5% apmērā no piešķirtās granta summas, un to piešķir uzņēmuma reģistrācijas izmaksām, izejmateriālu iegādes izmaksām, iekārtu un inventāra iegādei.

Granta pretendents ir fiziska persona, kura plāno uzsākt un veikt uzņēmējdarbību Balvu novadā, vai komersants, kurš reģistrēts LR Uzņēmumu reģistrā un veic saimniecisko darbību Balvu novadā ne ilgāk kā trīs gadus pirms pieteikuma iesniegšanas konkursam.

Pirmajā gadā pašvaldības atbalstu saņēma trīs topošie uzņēmēji, kuri pēdējo divu gadu laikā veiksmīgi turpina attīstīties: tie ir Emīls Jauntēvs (“Aitu cirpšanas un nagu griešanas pakalpojums Balvu novadā un ārpus tā”), Ingrīda Supe (“Kanisterapijas pakalpojumu sniegšana Ziemeļlatgales reģionā, veicinot bērnu un jauniešu attīstības un attīstošo aktivitāšu pieejamību dažādām sociālajām grupām”) un Aiga Keisele (“Vizāžista pakalpojumi”).

Pagājušajā gadā tie bija Aiga Jansone ar konkursa pieteikumu “Kvalitatīva dizaina apģērba šūšanas pakalpojumi”, Aļona Pennere ar “Kāzu servisa pakalpojumiem”, Līga Vilciņa ar “Kvalitatīviem šūšanas pakalpojumiem” un Veronika Kuzņecova ar “Oriģinālu kanekalona frizūru izgatavošanas pakalpojumu”.

Nelielais pašvaldības finansiālais atbalsts ir tieši tas, kas ļauj konkursa uzvarētājiem uzdrīkstēties un savu biznesa ideju realizēt dzīvē ātrāk, kvalitatīvāk, bet pārējiem konkursa dalībniekiem tā ir vērtīga pieredze startam nākamajā gadā ar uzlabotu pašreizējo vai jaunu biznesa ideju.

Konkursa pieteikumus var iesniegt līdz 3. jūlijam. Vairāk informācijas: www.balvi.lv.

Foto (no Balvu novada pašvaldības arhīva): Balvu novada domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs kopā ar jaunajiem Balvu novada uzņēmējiem. No kreisās: Aiga Keisele, Aigars Pušpurs, Aļona Pennere, Emīls Jauntēvs, Līga Vilciņa, Aiga Jansone un Veronika Kuzņecova (fotogrāfijā nav Ingrīdas Supes).

Sagatavojusi luta Mežule,

Balvu novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību un informācijas tehnoloģiju nodaļas vadītāja