Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

“Atspēriens” piešķirs grantus 25 tūkstošu eiro apmērā radošiem un inovatīviem uzņēmumiem

Rīgas pašvaldība izsludinājusi ikgadējo pieteikšanos grantu programmai “Atspēriens”. Programmai līdz 5. jūlijam aicināti pieteikties radoši un inovatīvi uzņēmumi, kas attīsta tehnoloģijās vai zināšanās balstītus risinājumus. Maksimālā granta summa, ko var saņemt projekta iesniedzējs,  ir 25 000 eiro.

Konkursa rezultātā Rīgas pašvaldība atbalstu sniegs vismaz trim uzņēmumiem. Kopējais grantu apjoms programmā ir 75 000 eiro.

Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics: “Rīgas pašvaldībai ir svarīgi atbalstīt uzņēmējus, īpaši šajā ekonomikai sarežģītajā posmā, tāpēc man ir tas gods paziņot, ka jau vienpadsmito gadu pēc kārtas tiek izsludināts grantu programmas “Atspēriens” konkurss. Šajā konkursā atbalstīsim radošus un inovatīvus uzņēmējus, kas attīsta tehnoloģijās vai zināšanās balstītus risinājumus. Aicinu radošos uzņēmējus izmantot šo finansiālo atspērienu, lai veicinātu straujāku savas uzņēmējdarbības izaugsmi!”

Mārcis Blumbergs, 2019. gada grantu programmas “Atspēriens” laureāts: “Liels paldies Rīgas pašvaldībai par sniegto iespēju un atbalstu! Mūsu gadījumā tam tiešām bija ļoti liela nozīme, lai attīstītu iesākto uzņēmējdarbību, uzlabojot piedāvātā pakalpojuma kvalitāti un lietošanas ērtību. Konkursa pieteikums bija viegli aizpildāms, konkursa gaitā nebija neskaidrību, un rezultātā radās milzīgs prieks, ka Rīgas pašvaldība rūpējas par mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. Lai izvairītos no sastrēgumiem un drūzmēšanās sabiedriskajā transportā, aicinu ikvienu izmēģināt mūsu koplietošanas velosipēdu NextBike.lv pakalpojumus!”

Grantu programmā “Atspēriens” aicināti piedalīties uzņēmumi, kas nav vecāki par pieciem gadiem. Uzņēmums, kas piesakās konkursā, var nebūt reģistrēts Rīgā, taču granta realizācija jāveic Rīgas administratīvajā teritorijā. Maksimālā granta summa, ko var saņemt projekta iesniedzējs, ir 25 000 eiro ar atbalsta intensitāti 100% apmērā (atbalstāmajām izmaksām).

Pieteikumi elektroniskā veidā tiks pieņemti līdz 5. jūlijam (ieskaitot). Pieteikums, kas parakstīts ar e-parakstu, jāsūta uz e-pasta adresi pad@riga.lv. Konkursa nolikums un pieteikuma veidlapas pieejamas šeit.

Aicinām noskatīties arī grantu programmas “Atspēriens” informatīvo video šeit.

Rīgas dome kopš 2009. gada īsteno grantu programmu “Atspēriens“, kuras mērķis ir veicināt mazo un vidējo uzņēmumu attīstību Rīgā, kā arī sekmēt jaunas uzņēmējdarbības un uzņēmēju produktu popularitāti. Grantu programmu “Atspēriens” administrē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.

“Atspēriens” aktualitātēm sekot līdzi var interneta vietnē www.atsperiens.lv, sociālajās vietnēs Twitter (@Atsperiens) un Facebook (Grantu programma “Atspēriens”).

Sagatavojusi Solvita Brence,

Rīgas domes

Pilsētas attīstības departamenta

sabiedrisko attiecību vadītāja