Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ventspilī būs jauns bērnudārzs

Lai nodrošinātu iespēju atvērt piecas jaunas grupiņas 80 bērniem, sniedzot Ventspils pilsētas iedzīvotājiem pirmsskolas izglītības pakalpojuma pieejamību, šovasar tiks uzsākti būvdarbi jaunas pirmsskolas izglītības iestādes izveidei Brīvības ielā 15.

Jaunās mācību telpas un ēka atbildīs augstiem standartiem – tiks veikta ēkas atjaunošana, izbūvēta moderna vēdināšanas sistēma, veikta teritorijas labiekārtošana, kā arī iegādāts jauns inventārs, mācību līdzekļi, rotaļlietas un mēbeles par kopējo summu 1,45 milj. eiro, t. sk. plānots piesaistīt aizņēmumu 567 tūkstošu eiro apmērā.

Jaunā bērnudārza teritorijā tiks izveidota sporta zona, aprīkojot to ar paceļamiem basketbola groziem, futbola vārtiem, skrejceļiem un tāllēkšanas bedri, kā arī rotaļu zona, kurā izvietos rotaļu nojumes, smilšu kastes un dažādas rotaļu ierīces visu vecumu bērniem. Teritorijas labiekārtošanai tiks atvēlēts vairāk nekā 500 tūkstošu eiro.

Plānots, ka pirmsskolas izglītības iestādi atvērts 2021. gadā, kad bērni varēs sākt apmeklēt moderni iekārtotu un aprīkotu bērnudārzu.

Turpmākai informācijai:

Ineta Tamane,

Ventspils Izglītības pārvaldes vadītāja