Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Uz Rīgas apkaimju attīstības veicināšanas konkursa trešo kārtu virza 16 projektus

30. jūnijā Rīgas līdzdalīgas budžetēšanas projektu īstenošanas konkursa komisija nolēma uz trešo kārtu virzīt 16 projektus. Divi projekti tika noraidīti, jo norādītais finansējums pārsniedza konkursa nolikumā noteikto piešķiramo finanšu līdzekļu apjomu vienam projektam. Savukārt divi projekti tika noraidīti, jo projektu īstenošanai nepieciešamie zemesgabali nepieder Rīgas pašvaldībai.

Par viena projekta virzību uz konkursa trešo kārtu vērtēšanas komisija vēl lems pēc papildu informācijas saņemšanas no pieteikuma iesniedzēja par projekta robežām.

Atbilstoši konkursa nolikumam saņemtie projektu pieteikumi tiek vērtēti trijās kārtās. Konkursa komisijas atbalstītie projekti tiks nodoti iedzīvotājiem balsošanai konkursa interneta vietnē www.balso.riga.lv.

29. maijā noslēdzās projektu pieteikumu iesniegšana. Konkursam no 22 nevalstiskajām organizācijām kopā iesniegti 26 projektu pieteikumi. Jau vēstīts, ka vērtēšanas pirmajā kārtā tika noraidīti pieci projekti.

Konkursa mērķis ir veicināt apkaimju teritoriju kā pilsētas daļas īpašo identitāti, atpazīstamību un sekmēt to revitalizāciju, pastāvīgi un mērķtiecīgi veicināt apkaimju iedzīvotāju iesaisti un līdzdalību apkaimju attīstībā, radīt publiski pieejamu un atvērtu mijiedarbes telpu un aktivizēt jaunu un radošu kopdarbības formu attīstību, kā arī pilsētas pašvaldībai iegūt vērtīgu atgriezenisko saiti par nepieciešamajiem pilsētvides uzlabojumiem, kas ir svarīgi Rīgas iedzīvotājiem.

Projekta pieteikumu dalībai konkursā varēja iesniegt nevalstiskās organizācijas, biedrības vai nodibinājumi, kuri pārstāv Rīgas pilsētas apkaimju intereses. Konkursa nolikums paredz, ka viena projekta īstenošanai piešķiramo finanšu līdzekļu apmērs ir ne vairāk kā 100 tūkstoši eiro.

Finansējuma piešķiršanai tiek virzīti projekti, kas atbilst šādiem kritērijiem: projekta īstenošanas vieta ir sabiedrībai pieejama, publiskā lietošanā esoša pašvaldībai piederoša vai piekrītoša publiska ārtelpa un projekta īstenošanas rezultātā ilglaicīgi (vismaz desmit gadus) tiks uzlabota apkaimes infrastruktūra, un šiem uzlabojumiem ir sabiedriski nozīmīga vērtība, kā arī projektam nedrīkst būt komerciāls, reliģisks vai politisks raksturs.

Plašāka informācija par konkursu publicēta: www.balso.riga.lv un šeit.

Sagatavojuši Gaidis Balodis,

Rīgas pilsētas līdzdalīgās budžetēšanas projektu īstenošanas konkursa

vērtēšanas komisijas sekretārs

Larisa Vladova,

Rīgas domes

Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore