Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Reģionālo ekspertu tikšanās un labās prakses vizīte Talsu novadā

2. un 3. jūlijā Talsu novadā un Sabiles pilsētā viesojās pārstāvji no Kultūras ministrijas reģionālo ekspertu tīkla romu jautājumos. Vizītē piedalījās arī Ventspils pilsētas Sociālā dienesta pārstāvji, Sabiles pilsētas un Abavas pagasta pārvaldes un Talsu novada pašvaldības iestāžu pārstāvji, eksperti un romu tautības pārstāvji.

Lai veicinātu sadarbību un dalītos ar savu pieredzi romu tautībai aktuālajos jautājumos, tikšanās reizē tika pārstāvētas dažādas Latvijas pilsētas. 2. jūlijā viesi apmeklēja Sabiles Kultūras namu, kur notika diskusijas par romu kultūras atbalsta pasākumiem kultūrvides veidošanā un turpmākai sadarbības attīstībai Sabiles pilsētas romu integrācijā. Turpinājumā viesi devās uz Sabiles un Abavas pagasta pārvaldi, kur notika diskusija par romu situāciju Sabiles pilsētā, kā arī par romu piekļuvi sociālajiem pakalpojumiem, mājokļiem, nodarbinātībai un izglītībai. Viesiem bija iespēja diskutēt un ieteikt dažādus risinājumus par romu tautībai aktuāliem problēmjautājumiem un dalīties savas pārstāvētās pašvaldības pieredzē.

Savukārt 3. jūlijā norisinājās Kultūras ministrijas reģionālo ekspertu romu jautājumos sanāksme Talsu novada pašvaldībā, kur reģionālie eksperti tikās ar Talsu novada domes pārstāvjiem un diskutēja par romu integrācijas pieredzi Talsu novadā un Sabiles pilsētā. Vēlāk sekoja diskusija un iespēja dalīties pasākuma pirmās dienas iespaidos, tika uzklausīti ierosinājumi un nākotnes izaicinājumi romu integrācijas un sociālās iekļaušanas veicināšanai. Interesanta sadaļa diskusijā bija par labās prakses piemēriem un kā pašvaldībām efektīvāk tos pārņemt, lai sekmētu vietējo romu iedzīvotāju iesaisti pilsētas un novada dzīvē un pasākumos.

Viesošanās noslēgumā viesi baudīs sagatavoto kultūras programmu Talsu pilsētā.

Šis pasākums tika organizēts projektā "Latvijas romu platforma IV” (līgums nr. 856468-NRP4-LV) ar Eiropas Savienības programmas "Tiesības, vienlīdzība un pilsonība 2014–2020” finansiālo atbalstu. Par pasākuma saturu atbild Kultūras ministrija, un tajā nav atspoguļots Eiropas Komisijas viedoklis.

Sagatavojusi Santa Serdjukova,

Ventspils pilsētas Sociālā dienesta

sabiedrisko attiecību speciāliste