Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Kaste izlietotajām baterijām – garantēts ceļš uz pārstrādi

Laikmetā, kad valda tehnoloģijas, mūsu ikdiena nav iedomājama bez baterijām. Lai no enerģijas devējas kādai ierīcei tās nepārvērstos par videi un cilvēku veselībai kaitīgu atkritumu, pēc to izlietošanas svarīgi baterijas nodot vietā, no kuras tās turpinātu ceļu uz pārstrādi.

Tādēļ Ventspils pašvaldības SIA “Ventspils Labiekārtošanas kombināts” sadarbībā ar AS “Latvijas zaļais punkts” sarūpējis ērtas kastes bateriju uzkrāšanai, ko piedāvā izmantot ne tikai uzņēmumiem un iestādēm, bet arī namu apsaimniekotājiem, izvietojot kastes namu kāpņu telpās.

Viens no pašvaldības SIA “Ventspils Labiekārtošanas kombināts” mērķiem ir panākt, lai ikvienam ventspilniekam būtu ērti pieejama infrastruktūra sadzīves atkritumu šķirošanai, un tā ik gadu tiek paplašināta. Ikdienā sašķirotos atkritumus var nodot teju 90 sadzīves atkritumu dalītās savākšanas punktos un divos šķiroto atkritumu savākšanas laukumos, kur var nodot arī sadzīvē radušos bīstamos atkritumus, piemēram, baterijas.

Lai baterijas nebūtu jāuzkrāj mājās un jānes uz šķiroto atkritumu savākšanas laukumu vai uz veikalos pieejamām kastēm, bet tās varētu ērti šķirot birojā, skolā vai mājās, pašvaldības SIA “Ventspils Labiekārtošanas kombināts” sadarbībā ar AS “Latvijas zaļais punkts” ir sarūpējis ērtas kastes bateriju uzkrāšanai. Kastes būs pieejamas ne tikai uzņēmumiem un iestādēm, bet arī namu apsaimniekotājiem, no kuriem pašvaldības SIA “Ventspils Labiekārtošanas kombināts” gaida vislielāko atsaucību, jo tieši mājās rodas lielākā daļa ikdienā izlietoto bateriju. Kastes varēs novietot daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kāpņu telpās, padarot šķirošanu iedzīvotājiem vēl ērtāku un pieejamāku.

Kastes izskatās gana “zaļi” un labi iederēsies jebkurā interjerā, bet vissvarīgais: to apsaimniekošana ir bez maksas.

Sagatavojusi Agnese Koponāne,

Ventspils pašvaldības SIA “Ventspils Labiekārtošanas kombināts”

sabiedrisko attiecību speciāliste