Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Rīgā plāno veidot zinātnes, inovāciju un klimata pārmaiņu centru

Rīgas domes pagaidu administrācija 7. jūlijā nolēma no pilsētas infrastruktūras fonda piešķirt 96 800 eiro koncepcijas izstrādei un metu konkursa rīkošanai Rīgas zinātnes, inovāciju un klimata pārmaiņu centra (ZIKC) izveidei.

ZIKC plānots veidot, lai veicinātu atvērto inovāciju klastera attīstību, kas sekmē novatorisku risinājumu izstrādi un kopradi, apvienojot akadēmiskās un industrijas zināšanas; neformālās izglītības attīstību; klimatneitralitātes politikas ieviešanu; iedzīvotāju un tautsaimniecības izpratni par ietekmes uz klimata pārmaiņām samazināšanas nozīmīgumu, kā arī elastīgu pielāgošanos klimata pārmaiņām.

ZIKC izveide un sabiedrības informēšana ilgtermiņā veicinās klimata pārmaiņu apzināšanos un lielāku izpratni par nepieciešamo paradumu maiņu cilvēku darbību izraisītu klimata pārmaiņu mazināšanai, veicot videi draudzīgākas izvēles iedzīvotāju ikdienas dzīvē, tai skaitā atkritumu šķirošanu mājsaimniecībās, ilgtspējīgākas pārvietošanās izvēli, resursu taupīšanu utt.

Ieceres īstenošanai paredzēts izstrādāt ZIKC koncepciju, veicot saturisko, sociālekonomisko un finansiālo novērtējumu (t. sk. izvērtējot publiskās un privātās partnerības iespējas), kā arī, balstoties uz izstrādāto koncepciju, izsludināt metu konkursu, lai izvēlētos saturiski augstvērtīgāko piedāvāto risinājumu.

Projektu iecerēts īstenot uz pašvaldībai piederošas zemes kādā no pilsētas prioritārajām attīstības teritorijām. Atbilstošākā teritorija tiks izvērtēta koncepcijas izstrādes laikā.

Sagatavojis Mārtiņš Vilemsons,

Rīgas domes

Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinators