Ir apritējuši teju trīs mēneši kopš paziņojuma par 2020. gada Zaubes savvaļas kulinārā festivāla pārcelšanu uz 2021. gada jūliju. Tomēr festivāla datumam tuvojoties, cilvēki sāk aktīvi interesēties, vai festivāls notiks.
Lēmums par festivāla pārcelšanu tika pieņemts aprīlī, kad turpinājās martā izsludinātā ārkārtējā situācija valstī un ikviens turpināja ievērot virkni piesardzības pasākumu, lai ierobežotu Covid-19 vīrusa izplatību.
Šogad 11. jūlijam bija jābūt zīmīgam – 5 gadi Zaubes savvaļas kulinārajam festivālam.
2019. gadā festivālā izdevās pulcēt rekordlielu apmeklētāju skaitu – vairāk nekā 5000 apmeklētāju, bija auguši gan festivāla organizatori, gan festivāls, ik gadu piedāvājot arvien plašāku programmu, iekļaujot atraktīvus konkursus, izzinošas lekcijas, aizraujošas meistarklases, degustācijas, plašu garšu tirgu un citas savvaļas aktivitātes gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem.
Pagājušogad festivāls ieguva arī Eiropas līmeņa atzinību, Eiropas kultūras tūrisma tīkla European Cultural Tourism Network (ECTN) konkursā iegūstot 2. vietu kategorijā “Kulinārais mantojums, pārtikas un gastronomijas tūrisms”.
Līdz 2021. gada Zaubes festivālam vēl ir jāpaciešas, bet tikmēr turpināsim novērtēt dabas bagātību, krāt un nodot zināšanas, lai jau nākamajā gadā pulcētos Zaubes ezeru krastos, dotos savvaļas garšu piedzīvojumā un svinētu svētkus.
Savvaļas garšām, aktualitātēm un notikumiem aicinām sekot līdzi Facebook lapā https://www.facebook.com/Zaubewildfoodfest/, kā arī vietnē www.wildfoodfest.lv.
Sagatavojusi Anete Eglīte,
Tūrisma un Āraišu ezerpils nodaļas
sabiedrisko attiecību un komunikācijas speciāliste
Foto: Normunds Kažoks