Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Apstiprināts finansējums Ventspils Zinātnes un inovāciju centra mācību programmām un izglītojošām aktivitātēm

Apstiprināta Ventspils Digitālā centra dalība Norvēgijas finanšu instrumenta 2014.–2021. gadam programmas līdzfinansētā projektā “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī”, kurā tiks izstrādātas dažādas mācību programmas gan pieaugušajiem, gan bērniem, izveidotas centra tematiskās ekspozīcijas un īstenotas dažādas apmācības.

Projekta mērķis ir veicināt zināšanu attīstību un izglītojamo karjeras izvēli STEM (zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes, matemātika) jomā un sadarbībā ar Norvēģijas sadarbības zinātnes centru “VilVite” (Bergena) izveidot inovācijas centru, kurā izglītojamiem un pedagogiem tiek izstrādātas un īstenotas izglītojošas programmas un darbnīcas, pieejamas koprades telpas un laboratorijas un citi interaktīvi pasākumi STEM jomā. Projektā plānots izveidot Ventspils Inovāciju centru tematiskajā specializācijas jomā – dabaszinātņu un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā.

Digitālais centrs projektā plāno:

* izstrādāt saturu un aprobēt 16 mācību programmas skolēniem;

* izstrādāt saturu un aprobēt četras mācību programmas pedagogiem;

* izstrādāt saturu un aprobēt 12 izglītojošas aktivitātes ģimenēm ar bērniem, sabiedrībai;

* izveidot Ventspils Zinātnes un inovāciju centra tematiskās ekspozīcijas, ko veidos interaktīvi eksponāti;

* veikt dažādu pieredzes apmaiņu ar Norvēģijas sadarbības zinātnes centru “VilVite”;

* apmācīt Ventspils Zinātnes un inovāciju centra darbiniekus;

* sadarbībā ar Ventspils Augstskolu izveidot Jauno dabaszinātņu pētnieku centru;

* veikt dažādas mārketinga aktivitātes, t. sk. mārketinga stratēģijas un vietnes izstrādi Zinātnes un inovācija centra vajadzībām.

Projekta galvenais partneris ir Ventspils Digitālais centrs, projekta donorvalsts partneris – Bergenas zinātnes centrs “VilVite”, projekta partneris – Ventspils Augstskola.

Projektu plānots realizēt līdz 2023. gadam. Tā kopējā summa ir 2 011 676 eiro, t. sk. Norvēģijas finanšu instrumenta un valsts budžeta finansējums 90% apmērā no attiecināmajām izmaksām (no tā 85% jeb 1 538 932 eiro – Norvēģijas finanšu instrumenta finansējums un 15% jeb 271 576 eiro – valsts budžeta finansējums) – 1 810 508 eiro. Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējums 10% apmērā no attiecināmajām izmaksām ir 201 168 eiro.

Sagatavojusi Kristīne Bergmane-Korāte,

Ventspils Digitālā centra

mārketinga speciāliste