Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Turpinās remontdarbi Rīgas ielās; uzsāks brauktuves seguma atjaunošanu Bruņinieku ielā

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka Rīgas ielās aktīvi turpinās ielu remontdarbi. Patlaban uzsākti sagatavošanās darbi, lai 27. jūlijā varētu ķerties pie brauktuves un ietvju atjaunošanas Bruņinieku ielā.

Bruņinieku ielā, tāpat kā Sporta ielā, pilnībā nomainīs ietvju un brauktuves segumu, ierīkojot vienvirziena ielās divvirzienu veloinfrastruktūru. Sporta un Bruņinieku ielā pēc seguma atjaunošanas notiks satiksmes organizācijas izmaiņas un ierīkos mūsdienu prasībām atbilstošu jaunu veloinfrastruktūru.

Ielu krustojumi kļūs drošāk šķērsojami gājējiem un velobraucējiem. Veloinfrastruktūru no brauktuves un ietves atdalīs ar speciāliem norobežojošajiem elementiem, atdurēm un marķējumu.

Pēc seguma atjaunošanas ielas tiks labiekārtotas, uzstādīti velostatīvi, ierīkotas atpūtas zonas ar soliem un puķu podiem. Velostatīvus uz ietvēm papildus uzstādīs pie izglītības iestādēm, sabiedriskām ēkām, kā arī pie medicīnas iestādēm. Autovadītājiem jārēķinās, ka atļautais maksimālais braukšanas ātrums tiks samazināts līdz 30 km/h.

Patlaban aktīvi remontdarbi notiek arī Marijas ielā un Aleksandra Čaka ielā visā garumā, Krasta ielas veloceļa izbūvē, Skultes pārvada izbūvē, kā arī visos Rīgas rajonos vietās, kur brauktuves segums savu laiku jau nokalpojis. Tuvākajā laikā atsāksies arī remontdarbi uz Augusta Deglava ielas pārvada.

Satiksmes departamenta speciālisti norāda, ka remontdarbu laikā vietējie iedzīvotāji un satiksmes dalībnieki var saskarties ar apgrūtinājumiem un ierobežojumiem, tajā skaitā varētu tikt slēgtas maksas autostāvvietas. Tie autovadītāji, kuri ir iegādājušies mēneša abonementu vai iedzīvotāja karti, automašīnu varēs novietot blakus esošo paralēlo ielu stāvvietās bez maksas. Tā kā remontdarbi tiek organizēti arī nakts stundās, būvdarbu laikā var tikt pārsniegts ikdienas trokšņu līmenis.

Sagatavojusi Ilze Dimante,

Rīgas domes Satiksmes departamenta

sabiedrisko attiecību vadītāja