Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Parakstīts līgums par finansējumu Ventspils Zinātnes un inovāciju centra mācību programmu izstrādei

24. jūlijā Ventspils Digitālais centrs noslēdza līgumu ar Valsts izglītības attīstības aģentūru par Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta un Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.–2021. gada perioda programmas “Pētniecība un izglītība” aktivitātes “Inovācijas centri” projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” īstenošanu.

Ar līguma noslēgšanu oficiāli tiks uzsākta visu projektā plānoto aktivitāšu īstenošana. Ventspils Inovāciju un zinātnes centru paredzēts izveidot tematiskajā specializācijas jomā – dabaszinātņu un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā. Projekta “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” mērķis ir veicināt zināšanu attīstību un izglītojamo karjeras izvēli STEM (zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes, matemātika) jomā un sadarbībā ar Norvēģijas sadarbības zinātnes centru “VilVite” (Bergena) izveidot inovācijas centru, kurā izglītojamiem un pedagogiem tiek izstrādātas un īstenotas izglītojošas programmas un darbnīcas, pieejamas koprades telpas un laboratorijas un citi interaktīvi pasākumi STEM jomā.

Lēmumu atbalstīt Ventspils Digitālā centra projektu “Inovācijas centra izveidošana Ventspilī” Valsts izglītības attīstības aģentūra pieņēma šā gada 3. jūlijā. Projekta realizācija ilgs 36 mēnešus no 2020. gada jūlija līdz 2023. gada jūlijam.

Projekta galvenais partneris ir Ventspils Digitālais centrs, projekta donorvalsts partneris – Bergenas zinātnes centrs “VilVite”, projekta partneris – Ventspils Augstskola.

Projekta kopējā summa ir 2 011 676 eiro, t. sk. Norvēģijas finanšu instrumenta un valsts budžeta finansējums 90% apmērā no attiecināmajām izmaksām (no tā 85% jeb 1 538 932 eiro – Norvēģijas finanšu instrumenta finansējums un 15% jeb 271 576 eiro – valsts budžeta finansējums) – 1 810 508 eiro. Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējums 10% apmērā no attiecināmajām izmaksām ir 201 168 eiro.

Plašāka informācija par Norvēģijas finanšu instrumenta 2014.–2021. gada perioda programmu “Pētniecība un izglītība” pieejama tīmekļvietnē www.norwaygrants.lv.

Turpmākai informācijai:

Elīna Kroņkalne,

Ventspils Digitālā centra direktore