Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Uzsākts Liepājas Jahtu ostas infrastruktūras būvniecības projekts

SIA “RERE MEISTARI” uzsākuši Liepājas Jahtu ostas infrastruktūras būvniecības projekta 1. kārtu. Projektā paredzēta jahtu centra ēkas būvniecība, esošās piestātnes Nr. 80 rekonstrukcija un jaunu peldošo piestātņu (pontonu) iegāde un uzstādīšana. Šobrīd demontēts piestātnes segums, un darbus plānots pabeigt līgumā noteiktajā laikā – līdz šāgada 1. novembrim.

Liepājas Jahtu ostas modernizācija un būvniecība ir ilgi gaidīts un ļoti nepieciešams projekts, lai Liepājā jahtsmeņiem piedāvātais serviss neatpaliktu no citām Baltijas jūras jahtu ostām. Būtiski, ka tiks uzbūvēta servisa ēka, kurā vienuviet būs birojs, apmeklētāju dušas, tualetes un veļas mazgātava, kā arī citi jahtsmeņiem nepieciešamie pakalpojumi. Tāpat plānots uzstādīt nožogojumus noejai uz peldošajām piestātnēm, videonovērošanas sistēmu, uzlabojot vispārējo drošības līmeni jahtu ostā, un bezmaksas Wi-Fi  nodrošinājumu visā jahtu ostas teritorijā.

Liepājas SEZ pārvaldes Drošības, aizsardzības un vides daļas vadītājs Kaspars Poņemeckis: “Galvenais ieguvums – mums būs sakārtota jahtu osta speciāli jahtsmeņiem. Pēdējos divus gadus uz dušām bija jāiet 200 metrus, kas ir liels attālums. Te viss būs uz vietas. Galvenais ir drošība. Jahtas būs tālāk no piestātnes, būs pieejas kontrole, tādēļ nepiederoši cilvēki nevarēs tikt klāt. Dažreiz ir tā, ka sveši cilvēki kāpj uz jahtām, traucē atbraucēju mieru, bet tas tagad būs sakārtots.”

SIA “RERE MEISTARI” būvprojekta vadītājs Oskars Šolins stāsta, ka ir pabeigti piestātnes demontāžas darbi, tiek gatavoti pamati biroja un servisa ēkai, kā arī pasūtītas peldošās piestātnes, ko ražo Igaunijā. Saskaņā ar projektu uzstādīs divas peldošas piestātņu līnijas, kur netraucēti, ļoti brīvi, ērti varēs novietot atbraukušās jahtas.

Ar katru gadu Liepājas jahtu ostā ienāk aizvien vairāk jahtu. To skaita pieaugums ir salīdzinoši neliels, taču stabils. 2019. gadā dominēja jahtas no Vācijas, Polijas, Lietuvas, bet vasaras vidū parādījās vairāk jahtu no Skandināvijas valstīm – Zviedrijas un Somijas. Šovasar Covid-19 izplatības dēļ jahtu skaits Liepājā tāpat kā citās ostās ir mazāks, nekā ierasts, tomēr laikā, kad notiek būvdarbi, tas pat nav slikti. Liepājas Jahtu ostas vadītājs Kārlis Kints atzīst, ka šogad ienākušas teju 100 jahtas, kas ir mazāk nekā parasti. Covid-19 dēļ jahtu sezona neesot tāda kā parasti. “Tas ir nedaudz izdevīgi, jo strādāt ir vieglāk. Jahtu nav tik daudz, daļa piestātņu tagad daļēji slēgtas.”

Būvnieks tika izraudzīts saskaņā ar Liepājas SEZ pārvaldes izsludināto iepirkumu, kurā SIA “RERE MEISTARI”  piedāvājumu atzina par saimnieciski visizdevīgāko ar viszemāko cenu, pārbaudot iesniegtā piedāvājuma atbilstību un nosacījumu izvēli atbilstoši izsludinātajam konkursam.

Atgādināsim, ka Liepājas SEZ valde 14. maijā pieņēma lēmumu par projekta “Jahtu ostas infrastruktūras būvniecība 1. kārta” būvdarbu veikšanu un nolēma slēgt līgumu par būvprojekta īstenošanu ar SIA “RERE MEISTARI”. Līguma summa ir 569 265,04 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Projekts tiek īstenots INTEREG Igaunijas–Latvijas pārrobežu sadarbības programmas (EST-LAT 55), projektā “Uzlabota jahtu ostu infrastruktūra un ostu tīkla attīstība Igaunijā un Latvijā”.

Uzziņai:

* Liepājas SEZ pārvalde Liepājas jahtu ostu savā pārvaldībā pārņēma 2015. gada maijā.

* Liepājas jahtu ostu 2016. gada sezonā apmeklēja 326 jahtas, 2017. gadā – 327 jahtas, 2018. gadā – 359 jahtas, bet 2019. gadā – 370 jahtas.

* Liepājas Jahtu osta arī šogad  var lepoties ar vides un servisa kvalitātes simbolu – Zilo karogu.

Video pieejams šeit: https://www.youtube.com/watch?v=M1ruH6uTaBE.

Sagatavojusi Līga Ratniece-Kadeģe,

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes

sabiedrisko attiecību speciāliste