Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Liepājnieki izstrādājuši vienotas Covid-19 infekcijas ierobežošanas vadlīnijas

Saistībā ar to, ka Izglītības un zinātnes ministrija noteikusi, ka katrai pašvaldībai jāizstrādā kopējās vadlīnijas un ieteikumi mācību organizēšanai, Liepājas pilsētas pašvaldība kopā ar izglītības nozares speciālistiem, epidemiologiem, ģimenes ārstu pārstāvjiem un citiem ekspertiem izstrādājusi vienotas Covid-19 infekcijas ierobežošanas vadlīnijas, ko katra Liepājas izglītības iestāde pielāgos savām ikdienas vajadzībām.

Izstrādātās vadlīnijas nosaka galvenos pamatprincipus un rīcību, lai maksimāli novērstu Covid-19 infekcijas izplatību Liepājas izglītības iestādēs 2020./2021. mācību gadā. Dokumentā ir ieteikumi un rekomendācijas, kas dalās trīs prioritātēs: obligāti ievērojami pamatprincipi, rekomendējami ieviešami pamatprincipi un pamatprincipi, kuru ieviešanu var izvērtēt papildu epidemioloģiskajai drošībai. Par pamatu ņemtas valsts iestāžu noteiktās prasības, par galveno principu nosakot katra individuālo atbildību.

“Rūpīgi plānojot jauno mācību gadu, esam ņēmuši vērā visu iesaistīto pušu izstrādātos noteikumus, vēlmes un nepieciešamības. Taču ir skaidrs, ka vislielākā atbildība šajā laikā gulstas uz pašiem cilvēkiem, tāpēc ir svarīgi, lai katrā ģimenē tiktu apspriesta jaunā mācību gada kārtība. Distances ievērošana un pastiprināta higiēna aizvien ir divi vissvarīgākie atslēgas vārdi, kuri mūsu ikdienu pavadīs arī jaunajā 2020./2021. mācību gadā,” uzsver Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis.

Vadlīnijās noteikts, kā uzraudzīt izglītojamo, darbinieku un bērnus pavadošo cilvēku veselības stāvokli, tāpat noteiktas higiēnas normas, informēšanas kārtība, izstrādāti ieteikumi par distancēšanos un to, kā organizēt fakultatīvās nodarbības un nodrošināt citus ikdienas procesus izglītības iestādē.

Vadoties pēc šīm vadlīnijām, izglītības iestāžu vadītāji organizēs mācības katrā konkrētajā izglītības iestādē, ņemot vērā katras skolas specifiku un pielāgojot tās individuālajām vajadzībām. Vadlīnijas izstrādātas tā, lai minimāli ietekmētu klātienes mācības, tomēr, pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai Liepājā, rekomendējami ieviešamie pamatprincipi var kļūt par obligāti ievērojamiem pamatprincipiem.

Vadlīnijas izveidotas, pamatojoties uz Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumiem nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātajiem “Ieteikumiem izglītības iestādēm piesardzības pasākumu īstenošanai Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”, kas piemērojami no 2020. gada 1. augusta, kā arī Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijām.

Ar kopējām vadlīnijām var iepazīties šeit: https://faili.liepaja.lv/Publikacijas/Izglitibas-parvaldes-vadlinijas-covid-19.pdf.

Sagatavojusi Zita Lazdāne,

Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas

Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja