Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

SIA “Liepājas enerģija” gatava jaunajai apkures sezonai

SIA “Liepājas enerģija”, gatavojoties jaunajai apkures sezonai, ir veikusi visus plānotos remontdarbus siltumtīklos, siltumenerģijas ražošanas iekārtu tehnisko apkopi un noslēgusi līgumus ar šķeldas piegādātājiem. Līdz ar to ikvienam liepājniekam savā mājoklī ir iespēja savlaicīgi saņemt siltumu.

“Lēmums par apkures sezonas uzsākšanu nemainīgi ir pašu iedzīvotāju ziņā: lai pieslēgtu apkuri, jāvēršas pie savas mājas apsaimniekotāja vai pārstāvja, kurš ir tieši atbildīgs par apkures nodrošināšanu ēkā. Varu apliecināt, ka vasaras sezona uzņēmumam ir bijusi aktīva, jo esam mērķtiecīgi un kvalitatīvi veikuši visus nepieciešamos sagatavošanās darbus pirms jaunās apkures sezonas,” norāda SIA “Liepājas enerģija” Valdes priekšsēdētājs Jānis Jansons.

Optimālais laiks, kad uzsākt apkures sezonu, ir āra gaisa temperatūrai samazinoties līdz aptuveni +10 grādiem: tad dienā vēl ir pietiekami silts un apkure nav nepieciešama, savukārt vakarā un naktī, temperatūrai pazeminoties, iespējams uzsākt nelielu siltumenerģijas padevi, lai izvairītos no drēgnuma un mitruma mājokļos. Ēku individuālie siltummezgli nodrošina iespēju, ka siltumenerģija tiek patērēta tikai noteiktas āra gaisa temperatūras gadījumā, ko izvēlējušies un siltummezglā ieregulējuši paši iedzīvotāji vai namu apsaimniekotājs, savukārt, temperatūrai paaugstinoties, siltummezgls automātiski izslēgsies un siltumenerģija netiks patērēta.

Uzsākot apkures sezonu, mājām, kurās uzstādīti individuālie siltummezgli (ISM), ja sistēma ir sakārtota un darbojas režīmā, kādu paredz tā ekspluatācija, atliek tikai precīzi ievadīt darbības parametrus – vēlamo temperatūru dzīvokļos –, un ISM patstāvīgi nodrošinās uzstādījumus automātiskajā režīmā.

Liepājā apkures sezona ierasti sākas oktobrī, bet jau šobrīd atsevišķi klienti izvēlējušies uzsākt siltumenerģijas pakalpojuma lietošanu.

Šā gada astoņos mēnešos uzņēmums ir investējis 353 000 eiro centralizēto siltumtrašu rekonstrukcijās un jaunu klientu pieslēgumu izbūvē. Šobrīd centralizētajam siltumtīklam ir pievienoti 13 jauni klienti ar kopējo slodzi 1,11 MW.

Sagatavojusi Zane Ģirne,

SIA "Liepājas enerģija"

sabiedrisko attiecību speciāliste