Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Godināti konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2020” laureāti

Noslēdzies konkurss “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2020”, kuru organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar žurnālu “Būvinženieris” un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM).

Konkursa “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2020” laureāti:

Salaspils, Daugavas iela 21. vieta nominācijā “Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2020”;

Ventspils Mūzikas skola1. vieta nominācijā “Energoefektīvākā publiskā ēka Latvijā 2020”;

Rīga, Jūrmalas gatve 921. vieta nominācijā “Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2020. Jaunbūve”;

Upeslejas, Vālodzes iela 7a, Upesciems1. vieta nominācijā “Energoefektīvākā vienģimenes ēka Latvijā 2020”.

Nominācijā “Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2020”:

2. vieta – atjaunotā daudzdzīvokļu ēka Siguldā, Pulkveža Brieža ielā 24,

3. vieta – atjaunotā daudzdzīvokļu ēka Liepājā, Atmodas bulvārī 8.

Nominācijā “Energoefektīvākā daudzdzīvokļu ēka Latvijā 2020. Jaunbūve”:

2. vieta – daudzdzīvokļu ēka Rīgā, Akāciju ielā 2d,

3. vieta – daudzdzīvokļu ēka Rīgā, Gaiļezera ielā 9.

Nominācijā “Energoefektīvākā publiskā ēka Latvijā 2020”:

2. vieta – Siguldas kultūras centrs "Siguldas devons" Pils ielā 10,

3. vieta – Liepājas Tenisa halle Liedaga ielā 7.

Detalizēta informācija par šāgada konkursa laureātiem pieejama konkursa mājaslapā www.energoefektivakaeka.lv.

Ekonomikas ministrijas Simpātiju balvu par energoefektīvu, kvalitatīvu un ilgtspējīgu būvniecības projektu īstenošanu Latvijā saņēma SIA “Liepājas Olimpiskais centrs”, par ieguldījumu energoefektivitātes popularizēšanā Latvijā, kā arī par ilgtspējīgiem un kvalitatīviem risinājumiem ēku atjaunošanā – SIA “Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde” un par Eiropas Savienības fondu līdzfinansējuma piesaisti un daudzdzīvokļu ēkas atjaunošanas projekta realizāciju – dzīvokļu īpašnieku biedrības “Daugavas 2” projektu vadītāja Olga Brūvere.

VARAM balvu “Klimata draugs” saņēma Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Komunālā pārvalde” par aktīvu darbību siltumnīcefekta gāzu emisiju samazinošu pasākumu plānošanā un īstenošanā un ēkas “Liepalejas” Iecavā saimnieks Reinis Tropiņš par ieguldījumu sabiedrības paradumu maiņas veicināšanā attiecībā uz dzīves vidi atbilstoši klimatam un videi draudzīgiem risinājumiem.

Žūrijas atzinību saņēma daudzdzīvokļu ēka Liepājā, Atmodas bulvārī 8, par izcilu piemēru ilgtspējīgai domāšanai, kas sekmējusi ne tikai resursu taupīšanu, bet arī radījusi ērtu un sakoptu vidi.

Interneta balsojumā sīvā cīņā ar Ventspils Mūzikas vidusskolu visvairāk balsu (286 balsis) un līdz ar to konkursa Simpātijas balvu saņēma vienģimenes māja “Liepalejas” Iecavā.

Attēlā redzamā Ventspils Mūzikas vidusskolas un koncertzāles “Latvija” ēka ir unikāla ar tajā izmantotajiem inovatīvajiem risinājumiem, kas nodrošina zemu enerģijas patēriņu ar minimālām siltumnīcas efektu izraisošo gāzu emisijām. Tā, piemēram, izbūvēti simtiem metru gari kanāli gaisa sasildīšanai un atdzesēšanai ar zemes temperatūru. Uzstādīta ventilācijas sistēma, kuras intensitāti nosaka CO2 līmenis telpā. Izvēlēti īpaši logi, kurus atverot tiek izslēgta ventilācijas darbība. Ēkā uzstādītas jaunākās klimata un laika informācijas sistēmas, kā arī gaismas, žalūziju un citas vadības sistēmas.