Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Uzsāks Vaidavas ciema centra laukuma pārbūvi

28. septembrī Vaidavas ciemā sāksies Kocēnu novada pašvaldības investīciju projekta "Vaidavas ciema centra laukuma un tam piegulošās teritorijas labiekārtošana" 1. kārtas būvdarbi.

Projekta 1. kārtā iekļauta Skolas ielas brauktuves asfaltbetona seguma un stāvlaukuma pārbūve, paredzot vietas 40 automašīnām, tajā skaitā trīs autostāvvietas personām ar invaliditāti, kopējā izbūvējamā asfalta seguma platība – 1916 m2. Stāvlaukumā plānots izbūvēt lietus notekūdeņu novadīšanas sistēmu, veikt pie stāvlaukuma esošās ietves pārbūvi, ieklājot bruģi, kāpņu atjaunošanu, nomainīt autobusa pieturas atrašanās vietu, pārceļot to pie Vaidavas kultūras un amatniecības centra, kur pasažieru ērtībām tiks uzstādīta nojume.

Realizējot projekta 1. kārtu, tiks novērsta lietusūdens uzkrāšanās stāvlaukuma teritorijā, kā rezultātā izveidojas apjomīgas peļķes un ziemā – bīstams apledojums, tiks skaidri iezīmētas automašīnu stāvvietas un palielināts to skaits, kā arī tiks atvieglota sabiedriskā transporta kustība.

Saskaņā ar iepirkumu procedūras rezultātiem būvdarbus veiks SIA “Limbažu ceļi”, līguma summa – 169 130,17 eiro, kas tiks finansēti no Kocēnu novada pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Būvdarbu laikā būs slēgts Skolas ielas posms no krustojuma ar Nākotnes ielu un līdz krustojumam ar Ezera ielu.

Vaidavas ciema centra laukuma un tam piegulošās teritorijas labiekārtošanas projekta 2. kārta ietver laukuma pie Vaidavas kultūras un amatniecības centra labiekārtošanu.

Sagatavojusi Elīna Upīte,

Kocēnu novada domes

Attīstības nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste