Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ventspilī noslēdz rotācijas apļa satiksmes uzlabojuma darbus un uzsāk Pērkoņu ielas pārbūvi

14. oktobrī Ventspilī uzsākti Ventas kreisā krasta tilta (pilsētas pusē) rotācijas apļa permanentā horizontālā apzīmējuma uzklāšanas darbi, tādējādi noslēdzot apļa satiksmes uzlabojumus, un uzsākta Pērkoņu ielas pārbūve.

29. septembrī sākās Ventas kreisā krasta rotācijas apļa pārbūve, lai efektīvāk uzlabotu satiksmes kustību un drošību, izbraucot tilta apli. Uzsākot pārbūves darbus, tika izvietoti pagaidu vadstatņi, kamēr atbildīgais būvuzņēmējs – SIA “CRB” – veica saliņas demontāžu. Šodien būvuzņēmējs veic horizontālā apzīmējuma uzklāšanu aplī un jauno ceļa satiksmes zīmju uzstādīšanu. Tas nozīmē, ka turpmāk, braucot no Rūpniecības ielas puses uz Pārventas pusi un izmantojot tā saucamo turbojoslu, jāņem vērā ceļa zīme “Dodiet ceļu!”. Savukārt braucot no pilsētas puses (no Lielā prospekta puses), būs divas joslas, kur pa abām joslām varēs tikt uz tiltu, tādējādi nebūs nepieciešamības pārkārtoties rotācijas aplī.

Līdz šim jaunās pārmaiņas veiksmīgi īstenotas Ventas labā krasta (Pārventas pusē) rotācijas aplī, kur aprīlī, mainot apļa shēmu, tika veikti satiksmes uzlabojuma darbi.

Šonedēļ uzsākti būvdarbi objektā “Pērkoņu ielas pārbūve posmā no Zvaigžņu ielas līdz iebrauktuvei uz pansionātu “Selga”, Ventspilī”.

Ielas pārbūve Pērkoņu ielā tiks īstenota trīs būvniecības kārtās. Pirmajā un otrajā būvniecības kārtā paredzēts veikt asfalta seguma brauktuves virskārtas demontāžu, veicot brauktuves nestspējas paaugstināšanu ar jaunu asfaltbetona kārtas izbūvi, sabiedriskā transporta pieturvietu pārbūvi, esošā paviljona demontāžu, tā vietā uzstādot jaunu paviljonu, atkritumu urnu un atpūtas soliņu, kā arī veikt virszemes ūdens novadīšanas sistēmas sakārtošanu un teritorijas apzaļumošanu. Savukārt trešajā būvniecības kārtā veiks bruģakmens seguma gājēju ietves izbūvi, apvienojot to ar velobraucēju celiņu no autostāvlaukuma līdz iebrauktuvei uz pansionātu “Selga”. Pārbūves darbu gaitā tiks veikta arī jauna ielas apgaismojuma izbūve ar mūsdienīgiem un energoefektīviem LED gaismekļiem.

Ielas pārbūves darbi norisināsies līdz nākamā gada maijam, ieskaitot ziemas tehnoloģisko pārtraukumu.

Sagatavojusi Sigita Znotiņa,

Ventspils pašvaldības p/i “Komunālā pārvalde”

sabiedrisko attiecību speciāliste