Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Kuldīgas slimnīcas Hemodialīzes nodaļai būs plašākas telpas un pakalpojums

13. oktobrī Kuldīgas slimnīca noslēdza līgumu par Hemodialīzes nodaļas izveidi jaunās un plašākās telpās, lai radītu ērtāku vidi pacientiem un personālam.

Būvdarbu rezultātā tiks izveidotas teju divreiz plašākas telpas – ērta uzgaidāmā telpa pacientiem, garderobe, labierīcības, bet pats galvenais – plaša zāle, kurā esošo četru gultu un iekārtu vietā būs piecas. Līdz šim nodaļa ar četrām iekārtām varēja sniegt pakalpojumu astoņiem cilvēkiem dienā, taču paplašinātajās telpās būs pieejamas piecas iekārtas, un pakalpojumu varēs saņemt desmit pacienti. Parasti hemodialīzi pacientam veic vidēji četras stundas, trīs reizes nedēļā.

Būvdarbus paredzēts pabeigt līdz 2021. gada janvāra vidum. Tos veic SIA “Lexa ID”; telpu izveides izmaksas – 17 317,26 eiro + PVN.

Hemodialīze ir vitāli nepieciešama un dzīvību uzturoša procedūra cilvēkiem ar akūtu un hronisku nieru mazspēju. Tā neārstē hronisku galēju nieru slimību, bet palīdz pacientam izdzīvot un justies labāk. Hemodialīze ir asins attīrīšanas process, izmantojot mākslīgu filtru. Lai asinis attīrītu, tās plūst caur filtru – “mākslīgo nieri” jeb dializatoru un nonāk atpakaļ pacienta organismā. Šā procesa laikā asinis tiek attīrītas no liekā ūdens, sāls un toksiskiem vielmaiņas galaproduktiem, ko pacienta nieres vairs nespēj izvadīt.

Sagatavojusi Signeta Lapiņa,

SIA “Kuldīgas slimnīca”

sabiedrisko attiecību speciāliste