Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Aldara parks Rīgā pamazām iegūst jaunus vaibstus

Turpinot Aldara parka 1. un 2. kārtas būvniecības darbus Sarkandaugavas apkaimē, teritorija pamazām iegūst jaunus vaibstus – ir izbūvēti dārznieku mājas pamati un noslēgumam strauji tuvojas veloparka izbūve.

Iecerēts, ka bijušā basketbola laukumā ierīkotā veloparka izbūve noslēgsies vēl šogad, jo ir pabeigta pamatnes izbūve un noslēgusies arī trases asfaltēšana. Savukārt dārznieku mājai, kas nākotnē kalpos parka darbības nodrošināšanai nepieciešamo komunikāciju (elektrības, ūdensapgādes, notekūdeņu savākšanas u. c.) pārvaldīšanai un apstādījumu un zālāja apsaimniekošanai, vēl šajā gadā plānots pabeigt karkasa būvniecību, lai nākamajā sezonā veiktu iekšdarbus.

Darbi Aldara parkā turpināsies, kamēr to ļaus laikapstākļi. Kopumā 1. un 2. kārtas darbus plānots pabeigt līdz 2021. gada rudenim.

Aldara parka pārbūvi pilnībā paredzēts veikt trīs kārtās. Pēdējā etapā iecerēts atjaunot torni, izveidot amfiteātra zonu, strautu strūklaku, rotaļu laukumu bērniem, kā arī skrejceliņu un tāllēkšanas zonu Rīgas 28. vidusskolas vajadzībām. 3. kārtas darbu īstenošana ir atkarīga no finansējuma piesaistes iespējām.

Aldara parka pārbūvi iepirkuma procedūras rezultātā uzticēts veikt pilnsabiedrībai “Guliver Construction”, būvuzraudzību veic SIA “Jurēvičs un partneri”. Projekta autori ir pilnsabiedrība “RE-ARTA”. Projekts tiek īstenots, izmantojot Rīgas pašvaldības finanšu līdzekļus.

Aldara parks ir viens no vecākajiem parkiem Rīgā, kas veidots 19. gadsimta beigās kā alus darītavas īpašnieka savrupmājas dārzs ar dīķi un mākslīgajām pilsdrupām. 20. gadsimta trīsdesmitajos gados parks tika pārbūvēts un izmantots Valsts prezidenta Kārļa Ulmaņa vajadzībām, bet pēc Otrā pasaules kara parks kļuva par publiski pieejamu teritoriju.

Sagatavojusi Inese Pabērza,

Rīgas domes

Pilsētas attīstības departamenta

sabiedrisko attiecību vadītāja