Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Lielā talka saņēmusi atzinību par pasaulē augstāko talkotāju aktivitāti

Lielās talkas organizatori saņēmuši ziņu un balvu no Pasaules talku kustības “Let`s do it!” par to, ka 2020. gada Pasaules talkā Latvija ir atzīta par valsti, kurā labiekārtošanas, sakopšanas un koku stādīšanas aktivitātēs piedalījies procentuāli vislielākais brīvprātīgo skaits (“The highest % of volunteers per capita at World Cleanup Day 2020”).

Pērnā gada 19. septembrī 158 valstīs visā pasaulē notika Pasaules talka jeb “World Cleanup Day” (WCD) – 24 stundu ilgs talkošanas maratons, kurā Lielā talkas kustība tradicionāli iesaistījās gan ar labiekārtošanas darbiem, gan ar jau ierasto “Laimes koku” stādīšanu un zaļā dzīvesveida popularizēšanu. 2020. gada rudens talkā Valdemārpilī arī tika atklāts pasaulē pirmais Laimes koku parks.

Latvijā ikgadējās pavasara talkas tiek organizētas jau 13 gadus, tāpēc rudenī, Pasaules talkā, Latvijas iedzīvotāji un diasporas pārstāvji tiek aicināti iesaistīties gan labiekārtošanā, gan Laimes koku stādīšanā. Par spīti Covid-19 radītajiem ierobežojumiem, Latvijas iedzīvotāji arī pagājušajā gadā bija aktīvi talkotāji un pierādīja, ka mums ir svarīgi, kādu valsti atstāsim nākamajām paaudzēm. Mūsu iedzīvotāju centieni, pozitīvais noskaņojums un neatlaidība tagad ir novērtēti arī starptautiski.

Vita Jaunzeme, kustības “Lielā talka” vadītāja, izsaka īpašu pateicību ikvienam talciniekam, kurš pagājušajā gadā piedalījās talkās: “Mēs esam vienīgā valsts pasaulē, kuras iedzīvotāji pagājušā gada pavasarī bija gatavi doties talkot, neraugoties ne uz ko. Tas ir milzīgs sasniegums un parāda, ka esam gatavi skatīties uz priekšu ar cerību un pozitīvismu. Mēs, Lielās talkas organizatori, esam jums pateicīgi par to, ka esat uzticīgi Lielajai talkai jau tik ilgus gadus. Šī pasaules līmeņa atzinība ir pierādījums tam, ka ejam pareizajā virzienā, un tas ir mūsu visu kopīgais nopelns. Man ir liels gandarījums, ka, par spīti sarežģītajai situācijai Latvijā un pasaulē, mēs joprojām spējam mobilizēties mūsu virsmērķa vārdā – padarīt Latviju par zaļāko valsti pasaulē. Šogad tiksimies 24. aprīlī un kopīgiem spēkiem darīsim Latviju tīru un zaļu – katrs atsevišķi un visi kopā!”

Arī šogad, neraugoties uz pandēmijas izraisītiem apgrūtinājumiem, 24. aprīlī Latvijā norisināsies Lielā talka. Līdzīgi kā 2020. gada pavasarī, talcinieki tiks aicināti ievērot visas valstī noteiktās piesardzības prasības, būt apzinīgiem un iesaistīties talkošanā. Plašāka informācija par 2021. gada talkas norisi, ieteikumiem talciniekiem un iespējām iesaistīties sekos.

Par Lielo talku:

Lielā talka ir nevalstiska kustība Latvijā, kas kopš 2008. gada ne tikai katru gadu organizē talkas visā valstī, bet arī īsteno dažādus projektus sabiedrības izglītošanai vides aizsardzības jautājumos. Lielās talkas patrons ir Valsts prezidents, tā ierindojot Latviju starp pirmajām valstīm pasaulē, kur vides aktivitātēm ir valstisks atbalsts tik augstā līmenī.

Par saviem zaļajiem darbiem rakstiet arī mums talkas@talkas.lv un projects@talkas.lv vai arī dalieties ar tiem sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus: #LielaTalka2021 #Espiederunakotnei #sakopsavusetu.

Papildu informācija:

Nikola Matjušenko,

Lielās talkas sabiedrisko attiecību konsultante

mob. 26431149

e-pasts: nikola.matjusenko@onecom-latvia.com