Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ādažos darbu sāk jaunais Ādažu vidusskolas bērnudārzs

2. aprīlī Ādažos darbu sāk Ādažu vidusskolas pirmsskola.

Lai Ādažu vidusskolā izveidotu pirmsskolu, vidusskolas 2020. gada budžetā iekļautie finanšu līdzekļi 200'800 eiro apmērā tika novirzīti vidusskolas C korpusa remontdarbu veikšanai – ventilācijas, ugunsdrošības, elektroinstalācijas, garderobes, kabinetu, ēdnīcas telpas un mēbeļu iegādei.

Jaunais bērnudārzs kopumā varēs uzņemt 100 bērnus – piecas pirmsskolas grupas, taču šajā pavasarī pirmsskolas gaitas šajā iestādē uzsāks 53 bērni. Šā gada 1. septembrī Ādažu vidusskolas pirmsskolā plānots izveidot vēl divas bērnudārza grupas. Šobrīd darbu sāks trīs grupas.

Pirmsskola šajās telpās izvietota, jo daļa skolēnu pārgāja uz mācībām jaunajā sākumskolā. 2019./2020. mācību gada sākumā, atklājot jauno Ādažu sākumskolu, uz to pārgāja 679 skolēni. Pašlaik vecajā skolā mācības turpina 980 skolēnu, bet tā spēj uzņemt 1500 bērnu. Turklāt, bērniem pārejot uz jauno skolu, atbrīvojās desmit mācību telpas. Tāpēc dome lēma šajās telpās, veicot vērienīgus remontdarbus, izveidot pirmsskolu, ievērojot visas higiēnas normas, kādas jānodrošina pirmsskolas izglītības iestādē.

Ādažu vidusskolas pirmsskolas vīzija ir radīt atvērtu, radošu, uz kompetenču izglītību balstītu ne tikai mācību procesu, bet arī vidi. Tādu vidi, kurā ikviens bērns, darbinieks un bērna vecāki justos droši par savu bērnu gaitām, apgūstot prasmes un iemaņas. “Ticam, ka spēsim sajust un sadzirdēt ikviena bērna vajadzības, ticam, ka mums viss izdosies,” pārliecināts Ādažu vidusskolas direktors Česlavs Batņa.

Pēc skaita šī ir jau trešā pašvaldības izglītības iestāde, kas uzņems pašvaldībā deklarētos pirmsskolas vecuma bērnus. Pēc apvienošanās ar Carnikavas novadu kopējais pirmsskolas izglītības iestāžu skaits novadā sasniegs piecas.

Sagatavojusi Monika Griezne,

Ādažu novada domes

sabiedrisko attiecību vadītāja