Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Lielās talkas konkurss par Laimes koku parka izveidi

Gatavojoties 18. septembrī plānotajai Pasaules talkai, Lielās talkas organizatori aicina pašvaldības piedalīties konkursā par Laimes koku parku izveidi pašvaldības teritorijā, tādējādi dodot savu ieguldījumu planētas klimata un ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā.

Pirmais Laimes koku parks tika izveidots 2020. gadā Valdemārpilī, piedaloties Valsts prezidentam Egilam Levitam.

Ikviena pašvaldība ir aicināta izvērtēt iespējas savā teritorijā izveidot Laimes koku parku, iesaistot tā radīšanā arī iedzīvotājus.

Piesakoties Lielās talkas konkursam, pašvaldībai jānodrošina vismaz 0,5 hektāru zemes platība parka izveidei, jāparedz iespēja cilvēkiem tajā stādīt kokus, individuāli to saskaņojot ar pašvaldību, nodrošināt parka sakopšanu arī nākotnē. Izvēloties vienu pašvaldību no tām, kuras būs pieteikušās, Lielā talka tajā organizēs šāgada Pasaules talkas centrālo pasākumu ar Valsts prezidenta sveicienu, tiešraidi un atspoguļojumu pasaules WorldCleanUpDay platformās, dāvinās pašvaldībai piecus kokus pēc tās izvēles, kā arī nodrošinās Lielās talkas mīlētāju soliņu izvietošanai Laimes koku parkā.

Neraugoties uz sarežģītajiem pandēmijas izraisītajiem apstākļiem, Latvijas iedzīvotāji bijuši ļoti aktīvi talkotāji. Kopumā Lielās talkas vietnē oficiāli tika piereģistrētas 1968 talkas vietas, kas ir otrais lielākais skaits Lielās talkas pastāvēšanas laikā. No pieteiktajām talkām 1082 ir atkritumu savākšanas, 553 labiekārtošanas talkas un 333 solo talkas (kas ietver solo, duo un ģimenes talkas). Solo talkotāju skaits bijis vēl lielāks, jo daudzi savas talkas nav reģistrējuši Lielās talkas vietnē.

Lielās talkas organizatori aicina laikus pieteikt savu koku stādīšanas vietu Lielās talkas vietnē. Par saviem zaļajiem darbiem ikviens ir aicināts stāstīt arī publiski, lai rādītu piemēru citiem, jo rūpēties par apkārtējo vidi ir ikkatra pienākums! Daloties sociālajos tīklos ar paveikto, var izmantot tēmturus #Lielatalka #WorldCleanupDay #Laimeskoki.