Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Siguldā septembrī un oktobrī norisināsies dabas un piedzīvojumu terapijas pasākumi

Pasaulē piedzīvojumu terapiju plaši pielieto sociālajā un izglītības jomā, kur to praktizē sociālie darbinieki, sociālie rehabilitētāji, pedagogi, jaunatnes darbinieki, piedzīvojumu programmu vadītāji, un arī Siguldā septembrī un oktobrī norisināsies dabas un piedzīvojumu terapijas pasākumi.

Lai informētu par šādu pasākumu kopumu un kā tas ietekmē iedzīvotāju mentālo un fizisko stāvokli, 1. oktobrī Siguldas pils dārzā un tiešsaistē noritēs Latvijā pirmā konference par dabas un piedzīvojumu terapiju. Konferencē tiks apskatītas dažādas tēmas, piemēram: kas ir piedzīvojumu un dabas terapija? Kāda ir starpdisciplinārās komandas loma un nozīme piedzīvojumu terapijā? Kā piedzīvojumu un dabas terapija var palīdzēt Covid-19 radīto mentālās veselības problēmu risināšanā? Piedzīvojumu terapija un jauniešu garīgā veselība. Kāda ir šīs jomas pasaules pieredze? Piedzīvojumu un dabas terapijas potenciāls Latvijā.

Konferencē būs iespēja dzirdēt piedzīvojumu terapijas ekspertus no ārvalstīm, tai skaitā Apvienotās Karalistes, Itālijas, Norvēģijas, Jaunzēlandes, Kanādas un Spānijas, kā arī pašmāju speciālistus gan no izglītības, sociālās un medicīnas jomas, gan no piedzīvojumu pasaules.

Viens no projekta Adventure Therapy Sigulda mērķiem ir sniegt iespēju dažādiem speciālistiem, kuri ikdienā strādā ar veselības, labklājības un pašizaugsmes jautājumiem, satikties, izglītoties un gūt jaunas idejas, kā dažādot savu praksi, izmantojot piedzīvojumu un dabas terapijas elementus.

Projektu organizē Adventure Therapy Latvia sadarbībā ar Latvijas Veselības tūrisma klasteri un Siguldas novada pašvaldību. Projektu atbalsta pasaules un Eiropas piedzīvojumu terapijas organizācijas IATIC un ATE. Projektu īsteno un līdzfinansē ERAF projektā “Latvijas veselības tūrisma klasteris” Nr. 3.2.1.1/16/A/010.

Plašāka informācija: https://piedzivojumuterapija.lv