Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Izstrādāts rīcības plāns Rīgas un Rīgas metropoles areāla sadarbībai un ilgtspējīgai attīstībai 

Foto: RDPAD

Lai īstenotu Rīgas metropoles areāla pilsētvides sadarbības projektus,  izstrādāts rīcības plāns Eiropas Savienības fondu atbalsta instrumentu pilnveidošanai Rīgas un Rīgas metropoles areāla ilgtspējīgas attīstības veicināšanai un sadarbības modeļa priekšlikuma izveidei.

Tas ietver izvērtējumu par Eiropas Savienības (ES) fondu 2014.–2020. gada plānošanas periodā Rīgas pilsētas pašvaldībai pieejamajiem atbalsta instrumentiem ilgtspējīgas integrētas pilsētvides un vides pārvaldības veicināšanai, kā arī citu ES valstu pilsētvides projektu labās prakses piemēru analīzi. Tāpat identificēti projekti, kas var tikt realizēti ES fondu 2021.–2027. gada plānošanas periodā, izmantojot plānā piedāvāto sadarbības modeli pilsētvides sadarbības projektu īstenošanai.

Plāns izveidots projektā “Resursu efektīvas pilsētvides politikas veidošana”, kurā Rīgas valstspilsētas pašvaldība īsteno pieredzes apmaiņas aktivitātes kopā ar vairākiem Spānijas, Francijas, Itālijas, Beļģijas, Polijas, Čehijas, Kipras, Rumānijas reģioniem un pilsētām. Projektā no Latvijas iesaistījušās arī Eiropas Savienības fondu vadošās un atbildīgās iestādes, kā arī pārstāvji no Rīgas plānošanas reģiona, Latvijas Pašvaldību savienības, kā arī Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības “Rīgas Metropole”. Projekta ietvaros tiek stiprināta iesaistīto pušu mērķorientēta sadarbība Rīgas metropoles areālā, lai sekmētu efektīvāku pilsētvides resursu izmantošanu, tostarp palielinot atbalstu zaļās infrastruktūras risinājumu īstenošanai pilsētvidē.

Vairāk informācija par  projektu pieejama Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta tīmekļa vietnē – https://www.rdpad.lv/portfolio/resursu-efektivas-pilsetvides-politikas-veidosana-eure/