Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Skolas aicinātas pieteikties dalībai vērienīgajās "Latvijas Meža dienās"

27.un 28.maijā Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē norisināsies Baltijas valstīs vērienīgākais meža nozares pasākums "Latvijas Meža dienas", un skolotāji iri aicināti pieteikt klases dalībai 27. maija pasākumā, kad bērniem un jauniešiem būs iespēja iepazīt vairāk nekā 80 meža izziņas darbnīcas, gūstot priekšstatu par mācību un karjeras iespējām meža nozarē.

Pieteikuma anketa skolām un papildu informācija www.latvijasmezadienas.lv 

Pasākuma laikā tiks svinēti arī Latvias valsts mežu (LVM) un biedrības "Zaļā josta" kopīgi rīkotās kampaņas "Tīrai Latvijai" noslēguma svētki. Tāpat 27. maijā norisināsies arī konkursa “LVM Meža olimpiāde” fināls, godinot uzvarētājus. Dalība pasākumā ir bez maksas. Skolēnu grupas, kas, aizpildot elektronisko anketu, būs pieteikušās pasākumam līdz 20. maijam, saņems papildu mācību un informatīvos materiālus. Skolēnu grupas iegūs arī īpašo LVM sarūpēto dāvanu – bezmaksas ieejas karti LVM dabas parka Tērvetē maksas daļā, ko arī varēs izmantot pasākuma dienā.

“Latvijas Meža dienas” notiks LVM dabas parka Tērvetē tematiskajā daļā “Kurbada pasaule”, kur laikā no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00 jaunieši un pieaugušie aicināti aktīvi darboties dažādās meža izziņas pieturās. Tajās zinošie meža eksperti stāstīs par sēklas ceļu no stāda līdz gatavai koka mājai, kā arī informēs par mācību iespējām meža nozarē. Savukārt, tīru mežu aizstāvis Cūkmens un citi pasaku tēli aicinās doties aizraujošās nodarbēs.

"Latvijas Meža dienas" organizē AS "Latvijas valsts meži" sadarbībā ar Dobeles novada pašvaldību, Latvijas Meža īpašnieku biedrību, Latvijas Kokrūpniecības federāciju un biedrībām "Zaļās mājas" un "Zaļā josta".