Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas iedzīvotāji bēgļiem no Ukrainas saziedojuši 188 datorus

Atsaucoties organizācijas "Gribu palīdzēt bēgļiem" aicinājumam, Latvijas iedzīvotāji un uzņēmumi Ukrainas kara bēgļiem kopumā ir saziedojuši 188 datorus, informē organizācijas pārstāve Linda Jākobsone.

Bēgļiem kopumā 174 datorus ziedojuši astoņi uzņēmumi, bet 14 datori bijuši iedzīvotāju individuālie ziedojumi.

Datori jau ir nonākuši pie skolēniem Madonas, Ādažu un Bauskas novadā, bet tuvākajā laikā tie nonāks pie bēgļiem arī Aizkraukles, Krāslavas, Jēkabpils un Balvu novados.

"Gribu palīdzēt bēgļiem" iniciatīvu īsteno, ņemot vērā izglītības pārvalžu sniegto informāciju par datoru nepieciešamību Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā. Saskaņā ar apkopoto informāciju datortehnika bija nepieciešama 2840 skolēniem un 14 skolotājiem no Ukrainas.

Iedzīvotāji un uzņēmumi arī turpmāk ir aicināti ziedot sev nevajadzīgos, taču darba kārtībā esošos datorus, lai palīdzētu mācību procesā tiem Ukrainas bēgļiem, kuri izglītošanos jaunajā mācību gadā turpinās Latvijā.

Uzņēmumi, kas vēlas ziedot, aicināti sazināties, rakstot uz e-pastu "ieva@gribupalidzetbegliem.lv", lai vienotos par datortehnikas nodošanu, savukārt privātpersonas, kas vēlas ziedot datoru Ukrainas kara bēgļiem, Rīgā to var nodot Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem Kaļķu ielā 1, iepriekš sazinoties ar kustību "Gribu palīdzēt bēgļiem".