Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

“Latvija ir maza valsts, bet ar lielu, siltu sirdi”

7. janvārī Kazdangas kultūras centrā Dienvidkurzemes novada pašvaldība aicināja Ukrainas valstspiederīgos, kuri šobrīd par savām mājām sauc Dienvidkurzemes novadu, uz Zvaigznes dienai veltītu pasākumu.

Uz to ar pašvaldības nodrošinātu transportu ieradās ap 80 cilvēku no Kazdangas, Rucavas, Nīcas pagasta, Dunalkas un Vaiņodes.

Koncertā uzstājās etnogrupa “Kuršu sievas”, vidējās paaudzes deju kolektīvs "Nīca" un jauniešu deju kolektīvs “Spararats”. Bet pirms tam interesenti devās ekskursijā uz Kazdangas muzeju.

Pasākuma gaitā sarunās atklājās skaudri dzīvesstāsti. Tā Oksana Kravčenko atklāja, ka savā dzimtenē strādājusi par triku meistari - animatori. Diemžēl viņai ar abām meitām vairs nav, kur atgriezties - dzimtās mājas ir nodegušas. Oksana gan paspējusi izglābt lāča un bruņurupuča tērpus – tie esot vienīgie, kas palikuši no viņas bagātās animatora tērpu kolekcijas, pārējie sadeguši. “Latvija ir maza valsts, bet ar lielu, siltu sirdi,” iešņukstējās animatore.

Pasākumā Kazdangā Oksana iepriecināja tautiešus, lāča tērpā dalot bērniem dāvaniņas, ko sarūpēja labdarības organizācija "Tabitas sirds". Bērni gan priecājās par dāvanām, gan steidza nofotografēties ar labsirdīgo lāčuku.

Dienvidkurzemes novada domes priekšsēdētājs Aivars Priedols un priekšsēdētāja vietnieks Andris Jankovskis vēlēja visiem veselību, sirdsmieru un drīzu Ukrainas uzvaru pār agresoru.

Dienvidkurzemes novada pašvaldība turpina palīdzēt bēgļiem no Ukrainas un pašlaik ir svarīgi apzināt tos, kas dzīvo pie privātajiem izmitinātājiem, lai iepazītos, laiku pa laikam satiktos un arī noskaidrotu, kāds atbalsts vai palīdzība nepieciešama.

Sveču mēnesī februārī vairākos novada ciemos notiks ierakumu sveču liešanas meistardarbnīcas, lai varētu tās sūtīs uz Ukrainas kara zonu.

Dienvidkurzemes novada pašvaldības sadraudzības pašvaldība Ukrainā kopš 2022. gada jūlija ir Kamiņ-Kaširskas pašvaldība.

Informāciju sagatavoja Dienvidkurzemes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Dejus.