Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Latvijas Pašvaldību savienība aicina piedalīties Latvijas – Ukrainas pašvaldību solidaritātes forumā “Pirms…”

Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) aicina piedalīties Latvijas – Ukrainas pašvaldību solidaritātes forumā “Pirms…”, kas notiks šī gada 8. maijā Rīgā - Eiropas Savienības mājā (Aspazijas bulvāris 28) no plkst. 12:00 līdz 16:00.

Forumā klātienē būs iespēja uzklausīt unikālos Ukrainas pašvaldību pārstāvju stāstītos  stāstus un atziņas no piedzīvotā kara laikā, vadot neskaitāmas krīzes, lai mācītos vienam no otra, domātu par kopīgām aktivitātēm Eiropas Savienības programmu ietvaros mūsu pašvaldību ilgtspējīgai izaugsmei, vienlaikus ieraugot iespējas vadīt pārmaiņas ar aizrautību, ne nolemtību. Savukārt foruma otrajā daļā (tikai klātienē) būs iespēja gūt iedvesmu un zināšanas profesionālās izaugsmes treneres Aijas Iesalnieces meistarklasē - Spēja reaģēt neparedzamos apstākļos, vadot pārmaiņas ar aizrautību.

Forumā varēs dzirdēt Čuhujivas pašvaldības stāstu par Izaicinājumiem izglītības nodrošināšanā un “Iekļaujošo resursu centra” veiksmes stāstu. Koropas pašvaldības pārstāvis stāstīs par aprites ekonomikas un dzīves kvalitātes risinājumiem. Savukārt, Novij Bilous mērs Dmitro Fedorovs stāstīs par krīžu vadību pašvaldībā kara laikā, dzīvi kopienā un savstarpējo sadarbību. LPS aicinās Ukrainas vēstnieku Latvijā Anatoliju Kucevolu atklāt pasākumu. Foruma atklāšanā būs klāt arī LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un Ārlietu ministrijas pārstāvis.

! Forums plānots kā klātienes pasākums.

! Tikai foruma pirmajai daļai (12:00-13:40) būs iespēja sekot līdzi Facebook tiešraidē.

! Darba valodas: latviešu, angļu, ukraiņu (sinhronais tulkojums).

! Forumam lūgums reģistrēties līdz 2. maijam. Reģistrācijas saite: https://forms.gle/25ixHeC9yGUPFeXD7

Darba kārtība atrodama zemāk.

Forums, ko rīko LPS ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padomi, Ukrainas Pilsētu asociāciju un “U-Lead with Europe” programmu ieguvis savu nosaukumu, jo notiek pirms daudziem svarīgiem notikumiem, kuriem varam gatavoties un izdzīvot tos kopā. Tas notiek pirms 9. maija, kas Latvijā ir Eiropas diena. Tas notiek pirms Ukrainas iestāšanās Eiropas Savienībā – laikā, kas šai valstij dots, lai ar ES dalībvalstu atbalstu sagatavotos būt vienai dalībvalstīm. Tas notiek pirms uzvaras karā, kura laikā tiek izdzīvotas un risinātas daudzas un dažādas krīzes gan Ukrainas, gan Latvijas pašvaldībās, ietekmējot pašvaldību iedzīvotāju ikdienu, noskaņojumu, domas un nākotnes plānus.

Forums notiek projekta “Uzticības tilti” ietvaros. Projektu īsteno Eiropas Vietējo un reģionālo pašvaldību padome (CEMR) kopīgi ar Ukrainas Pilsētu asociāciju (AUC) un “U-LEAD ar Eiropu” (U-LEAD) programmas atbalstu. Tajā aktīvi iesaistījusies Latvijas Pašvaldību savienība un trīs Latvijas pašvaldības – Kuldīga, Gulbene un Ķekava. Projekta, kas norisināsies līdz 2023. gada septembrim, mērķis ir veicināt Eiropas Savienības dalībvalstu pašvaldību sadarbību ar pašvaldībām Ukrainā un to savstarpējo zināšanu apmaiņu ilgtspējīgai attīstībai. Tajā kopumā piedalās 10 Eiropas Savienības valstu pašvaldību asociācijas un 60 pašvaldības no Eiropas Savienības un Ukrainas.

 

 

DARBA KĀRTĪBA_Latvijas – Ukrainas pašvaldību solidaritātes forums “Pirms…”