Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu
Iepriekšējais
Nākamais

Ekonomikas ministre aicinājusi KP veikt koksnes kurināmā tirgus uzraudzību

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone ir aicinājusi Konkurences padomi (KP) kā vienu no prioritārām tirgus uzraudzības jomām noteikt koksnes kurināmā tirgus segmentu un savas kompetences ietvaros nodrošināt nepieciešamās tirgus uzraudzības aktivitātes, lai gūtu pārliecību par godīgas konkurences ievērošanu tirgus dalībnieku darbībā.

Ņemot vērā enerģijas cenu pieauguma būtisko lomu un ietekmi uz tautsaimniecību, iedzīvotāju labklājības līmeni un nākošās apkures sezonas tarifiem, šobrīd ir kritiski savlaicīgi gūt pārliecību, ka koksnes kurināmā tirgus dalībnieku īstenotajās aktivitātēs nav novērojami konkurences tiesību pārkāpumi un enerģijas cenu būtisku pieaugumu Latvijā nav veicinājusi tirgus dalībnieku apzināta rīcība”, norāda Indriksone.

Jautājums par koksnes kurināmā cenām tika pārrunāts arī pēdējā Enerģētiskās drošības darba grupā, kur vienojās aicināt KP veikt tirgus uzraudzību.  Ekonomikas ministre sagaida no KP viedokli par termiņiem, kad varētu noslēgties koksnes kurināmā tirgus izvērtējums.

 

Informāciju sagatavoja:

Vineta Vilistere – Lāce, ekonomikas ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos