Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Latvijas Pašvaldību informācijas un komunikācijas  tehnoloģiju (IKT) asociācija (IKT Asociācija) ir brīvprātīga profesionāla asociācija, kas darbojas kā Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) struktūrvienība, ievērojot Latvijas Republikas normatīvos aktus, LPS statūtus un Nolikumu.

IKT Asociācijas mērķis ir apvienot un organizēt pašvaldību IKT sektora vadītājus un darbiniekus, lai:

  1. attīstītu starppašvaldību kontaktus, sekmētu vispārējo sadarbību, pieredzes apmaiņu un pašvaldību attīstību;
  2. paaugstinātu dalībnieku kvalifikāciju;
  3. piedalītos LPS lēmumu izstrādē un izpildē;
  4. rūpētos par dalībnieku tiesisko aizsardzību;
  5. pārstāvētu pašvaldību IKT intereses valsts un privātā IKT sektorā;
  6. organizētu kopīgos pašvaldību IKT iepirkumus;
  7. pārstāvētu pašvaldību IKT intereses Eiropas Savienības, Eiropas Padomes, citās starptautiskajās profesionālajās IKT pārstāvošās institūcijās.

Pašvaldību IKT Asociācijas dalībnieki ir pašvaldības – LPS biedri. Iestāšanās IKT Asociācijā un izstāšanās no tās notiek, pamatojoties uz pašvaldības pieteikumu/atteikumu.

Asociācijas Priekšēdētāja - Ilze Āboliņa, Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestādes “Jelgavas digitālais centrs” vadītāja,  e-pasts: ilze.abolina@ikt.lps.lv 

Asociācijas valde:

  • Egons Spalāns, Ventspils valstspilsētas pašvaldības Izpilddirektora vietnieks;
  • Juris Joksts, Cēsu novada pašvaldības Digitālā centra vadītājs;
  • Iveta Lapiņa, Liepājas valstspilsētas pašvaldības IT daļas vadītāja;
  • Arnis Gulbis, Rīgas valstspilsētas pašvaldības Aģentūras “Rīgas digitālā aģentūra” direktors;
  • Aleksejs Jukums, Valmieras novada pašvaldības Informācijas tehnoloģiju centra vadītājs;
  • Juris Sniķers, Līvānu novada pašvaldības Administrācijas vadītājs.

IKT Asociācijas sekretariāta funkcijas veic LPS padomnieks Guntars Krasovskis, guntars.krasovskis@lps.lv, mob.tālr.: 29104238

Iepriekšējais
Nākamais

Pirmā Asociācijas darba sanāksme - attālināti

20. decembrī notika IKT asociācijas sanāksme, kas bija pirmā darba sanāksme pēc dibināšanas 8.novembrī. 

Sanāksme sākās ar Izglītības un Zinātnes ministrijas prezentāciju par kopīga Projekta ar pašvaldībām pārskatu, ko varētu īstenot no atveseļošanās un noturības mehānisma finansējuma. Aktivitātes pamatojas digitālās transformācijas pamatnostādnēs un izglītības attīstības pamatnostādnēs. Tās noteikti ir saistāmas ar VIIS tālāku attīstību un pilnveidi. Esošā VIIS ir kļuvusi par lielu monolītu sistēmu, kas grūti pārvaldāma, tāpēc nepieciešama jauna sistēmas arhitektūra, kas aptvertu visu izglītības sistēmu kopumā. Un kā pirmās šīs moduļu sistēmas taps izglītību apliecinošo dokumentu reģistrs un izglītības iestāžu rindu vadības risinājums, kas tiks īstenoti sadarbībā ar Rīgas un Jelgavas valstspilsētām. Pašvaldības ir aicinātas pieteikties šo moduļu izstrādes darbā ar savu pieredzi un ieteikumiem.

Asociacijas priekšēdētāja informēja par vairākiem jautājumiem - vispirms par kopējo projektu pieteikumu statusu ar ministrijām ANM finansējuma projektiem. Sekoja informācija par AVIS (atvieglojumu vienoto informācijas sistema) attīstības plāniem, par Jelgavā, 8.decembrī notikušo semināru "Darbības nepārtrauktība: kritiskā infrastruktūra, tehnoloģiskie risinājumi un kiberdrošība”.

Ventspils valstspilsētas izpilddirektora vietnieks Egons Spalāns dalījās iespaidos par dažu IKT asociācijas valdes locekļu pieredzes braucienu uz Norvēģiju, par tur gūtajām atziņām.

LPS padomnieks G.Krasovskis informēja par tikšanās resultātiem ar VARAM speciālistiem LPS Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas 13. decembra sēdē un par projekta “Vēlēšanu procesa digitalizācija un automatizācija” pases un centralizētas funkcijas vai koplietošanas pakalpojumu attīstības plāna apstiprināšanas gaitu un saturu.

Ilze Āboliņa informēja par Valdes tikšanos ar LPS komunikācijas nodaļas vadītāju Lieni Užuli, lai uzska'tu darbu pie Asociācijas vizuālās identitātes un komunikācijas plāna izstrādes. Nākamā gada sākumā tiek plānota darba grupas sānāksme šai jautājumā, pašvaldības ir aizcinātas līdzdarboties!

 Sanāksmes videoieraksts pieejams LPS YouTube kontā un arī sadaļā "Tiešraides,videoarhīvs-Videoarhīvs". 

 

Protokols