Lai varētu jums piedāvāt labāku saturu, lapā tiek izmantotas sīkdatnes. Apmeklējot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.
Sapratu

Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas (LPIA) mērķis ir apvienot un organizēt pašvaldību izpildinstitūciju vadītājus, lai:

1.1. attīstītu starppašvaldību kontaktus, sekmētu vispārējo sadarbību, pieredzes  apmaiņu un pašvaldību attīstību;

1.2. paaugstinātu dalībnieku kvalifikāciju;

1.3. piedalītos LPS lēmumu izstrādē un izpildē;

1.4. rūpētos par dalībnieku tiesisko aizsardzību;

1.5. pārstāvētu LPIA dalībnieku intereses Eiropas Savienības, Eiropas Padomes un citās starptautiskajās pašvaldību izpildvadītāju intereses pārstāvošās institūcijās.

LPIA dalībnieki ir pašvaldības – LPS biedri. Iestāšanās LPIA un izstāšanās no tās notiek, pamatojoties uz pašvaldības pieteikumu/atteikumu.

Dalībnieku LPIA pārstāv pašvaldības izpilddirektors un (vai) viņa vietnieks, kā arī pašvaldības deleģētas personas.

Kontakti un vadība:
LPIA Valdes priekšsēdētājs Uģis Fjodorovs (Madonas novada pašvaldības izpilddirektors)

E-pasts: ugis.fjodorovs@madona.lv

Tālrunis: 28382616

No LPS puses LPIA darbu koordinē padomniece Sniedze Sproģe, e-pasts: sniedze.sproge@lps.lv

LPIA Valdes sastāvs:

Priekšsēdētājs: Uģis Fjodorovs (Madonas novads, Vidzemes reģions);

Rīgas valstspilsēta: Jānis Lange (izpilddirektors);

Valstspilsētas: Aldis Ābele (Ventspils);

Valstspilsētas ar novadiem: Evija Voitkāne (Valmieras valstspilsēta un novads), LPIA priekšsēdētāja vietniece;

Pierīgas reģions: Jolanta Jansone (Ķekavas novads); 

Kurzemes reģions: Kristaps Osis (Saldus novads);

Zemgales reģions: Agris Vilks (Dobeles novads);

Latgales reģions: Sergejs Jakovļevs (Ludzas novads);

LPIA sanāksmju videoieraksti pieejami LPS YouTube kanāla LPIA atskaņošanas sarakstā

Iepriekšējais
Nākamais

Izpilddirektori suitu kultūrtelpā (2016)

Pēc tradicionālā pārtraukuma jūlijā Latvijas Pašvaldību izpilddirektoru asociācijas (LPIA) biedri 5. augustā uz kārtējo semināru no malu malām “saripoja” Alsungā – suitu kultūrtelpas pašā sirdī. Kopš 2009. gada suitu kultūrtelpa iekļauta UNESCO Nemateriālā kultūras mantojuma, kam jānodrošina neatliekama saglabāšana, sarakstā. Par ko gan vēl tik unikālā vidē varēja valodot un diskutēt, ja ne par kultūru tās visdažādākajās izpausmēs. Pirms tam gan Alsungas novada domes priekšsēdētājs Aivars Sokolovskis un Attīstības nodaļas projektu koordinatore Lauma Migoviča ciemiņus iepazīstināja ar sava novada paplašināto “vizītkarti”.

Kultūras mantojumu tā visdažādākajos aspektos, kā arī aktualitātes kultūras jomā analizēja Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietniece kultūrpolitikas jautājumos Dace Vilsone un Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Signe Pujāte. No citas Latvijai raksturīgas “kultūrtelpas” Vidzemē savu stāstu par muzeju darbības neparastiem risinājumiem  bija atvedusi Piebalgas muzeju apvienības “Orisāre” vadītāja Līva Grudule. No kaimiņiem Kuldīgas novadā analizēt bibliotēku izaicinājumus un iespējas bija atbraukusi Kuldīgas Galvenās bibliotēkas direktore Laima Mirdza Ostele. Ne reizi vien LPIA semināra gaitā ieskanējās jēdziens “Latvijas simtgade”, tomēr visbiežāk to daudzināja Latvijas Valsts simtgades biroja reģionālo un nevalstisko projektu vadītāja Jolanta Borīte, kas atklāja daļu no plašā un oriģinālām idejām bagātā svētku sagaidīšanas plāna.

Jaunumus samezglotajā cīņā par pašvaldību izdevumu pastāvēšanu, gatavojot Mediju politikas jaunās pamatnostādnes, izklāstīja LPS padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Jana Bunkus. Prezentreklāmas uzņēmuma SIA “Attach” līdzīpašniece Maija Bērtiņa, rosinot klātesošos vairīties no stereotipiem pašvaldību dāvanu klāstā, simboliski meta tiltiņu uz pēcpusdienā plānotajiem pasākumiem, kurus mājastēvs – izpilddirektors Voldemārs Dunajevs bija izplānojis itin netradicionāli un suitu kultūrtelpai atbilstoši.

Jau rīta cēlienā dažādi muzikālie sveicieni pārliecināja atbraucējus par to, ka viņus te gaida īpaši – gan “Alsungas muzikanti” un tautas mūzikas instrumentu prasmīgie spēlmaņi, gan “Suitu sievu” jestrais burdona dziedājums. Tomēr sevišķas jūtas visos uzvilnīja Alsungas Sv. Miķeļa Romas katoļu baznīcas apmeklējums, kur augstajās velvēs izskanēja gan prāvesta Gata Bezdelīgas sirsnīgie vārdi, gan garīgā mūzika un dziedājumi “augstākās raudzes” izpildījumā.

Izpilddirektoru semināra dienas grafika noslēgumā Alsungas muzejs godam pildīja uzdevumu “trīs vienā”. Meža dienu oficiālā starta gaidās alsundznieki topošo Suitu parku pie muzeja ieejas bija papildinājuši ar jauniem stādījumiem. Garo un līkumoto dobi nu izdaiļo raibraibas puķes, kas iestādītas, veidojot suitiem raksturīgos ornamentus. Otra un, protams, galvenā vērtība ir muzeja krājumi, kas viesiem ļāva labāk izprast un bagātināt priekšstatus par suitu kultūrtelpas unikalitāti. Bet trešais – ceļamaizes vietā izpilddirektoriem muzejā tika dāvināts īpašais suitu suvenīrs – sklandurausis.

Paldies alsundzniekiem par iespēju kaut nedaudz izprast suitu pasaules būtību un Alsungas novada dzīvi!

Daina Oliņa